Gólyakamera Nagyivánban

Gólyakamera Nagyivánban

 

Online webkamera segítségével nyerhetünk betekintést egy nagyiváni gólyacsalád hétköznapjaiba. A bekamerázott fészket a fehér gólya szülőpár 2014-ben építette az idősek otthonával szemközti villanyoszlopra. Jelenleg még csak a szülőpárt figyelhetjük meg, de reméljük, hogy hamarosan benépesül a fészek.

A fehér gólya évente egyszer költ, de fészekaljának megsemmisülése esetén pótköltése ("sarjúköltése") lehetséges. A tojó a tojásokat kétnaponta rakja le, általában április végén, május elején. Fészekalja jellemzően 2-4, de ritkán 5-6 fióka is lehet.  A kotlási idő 28-34 nap között változik, mindkét szülő ül a tojásokon. A kotlást általában a második tojás lerakása után megkezdik, ezért a fiókák nem egyszerre kelnek ki. A fiókák 2-3 hetes koráig az egyik szülőmadár folyamatosan védi, árnyékolja őket, kb. 4 hetes korukban állnak fel a fészekben, majd 8-9 hetes korukban repülnek ki.

A fehér gólya több nemzetközi egyezmény védelme alatt áll, hazánkban fokozottan védett, természetvédelmi értéke 100 ezer Ft.

Kellemes időtöltést, jó nézelődést kívánunk!

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet