Természetvédelem - Hírek 2024-05-21


Pro Natura díjátadó 
 


A Föld Napja alkalmából Dr. Nagy István agrárminiszter a Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitórendezvényén Pro Natura Díjakat adományozott a kiemelkedő természetvédelmi munkáért.  



 

„Jó érzés, hogy az embernek ilyen kollégái vannak” - ezzel a gondolattal köszöntötte Rácz András természetvédelemért felelős államtitkár az idei Pro Natura díjazottakat. Valójában nemhogy egy gondolattal, egy hosszú ünnepséggel sem lehet igazán kifejezni azt a sokszor több évtizedes szakmai életutat, ami ma itt egy-egy elismerés mögött áll – mondta az államtitkár, aki  köszöntőbeszédében kitért arra is, hogy ezen a díjátadón nemcsak a Pro Natura díjasokat, de magát az elismerést is ünnepeljük, hiszen 50 évvel ezelőtt, 1974-ben alapították ezt a díjat.


Az ünnepélyes díjátadón a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság három munkatársa munkáját ismerték el.  

Pro Natura Emlékplakettet vehetett át Leskuné Bikki Dóra, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Ökoturisztikai és Környezeti Nevelési Osztályának környezeti nevelési csoportvezetője a természetiskola minősítési rendszerének kidolgozásáért, valamint az Ifjú Kócsagőr program koordinálásáért.
 


Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át Simay Gábor László, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre, természetvédelmi területfelügyelője az Andaházi vizes élőhely természetvédelmi szemléletű kezelései feladatai mellett az ornitológiai adatgyűjtések, valamint a környezeti nevelés, szemléletformálás terén végzett áldozatos munkájáért.



 

Szél László, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrkerületvezetője részére, a Hajdúság-Dél-Nyírség Tájegységben a füves és lápi élőhelyek helyreállítása, a védett területek vízállapotának javítása, az özönnövények visszaszorítása, az egyhajúvirág, valamint a földikutyák védelme terén kifejtett lelkiismeretes munkájáért.  (Szél László betegség miatt nem tudta átvenni személyesen az elismerést.) 

Minden díjazottnak szívből gratulálunk!

Munkájukhoz további sok sikert és jó egészséget kívánunk! 


Az  Agrárminisztérium közleménye az eseményről ITT olvasható, az elismerésben részesültek listája ITT érhető el. 


Fotó:
Vermes Tibor 
Agrárminisztérium 

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet