Természetvédelem - Hírek 2023-07-03


A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
Pentezug programja csatlakozott a Rewilding Europe-hoz
 

Június elejétől a Pentezug projekt csatlakozott a Rewilding Europe nemzetközi nonprofit szervezethez, ami 2011-ben azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az Európában minél több helyen térhessenek vissza a védett illetve elhagyatott területekre az egykoron ott élt vadállatok.
 



 


A szervezet eddig 12 országban segédkezett különböző területek kialakításában, ahol sok veszélyeztetett faj (pl. ibériai kőszáli kecske, párduchiúz, fakókeselyű) állománya meg tudott erősödni és növekedni, valamint a nagytestű növényevők betelepítésével (pl. európai bölény, rekonstruált őstulok, vadló, vadszamár) ezen területek természetvédelmi karbantartását és egyúttal a biodiverzitás növelését is el tudták érni.
 



 

Mivel a Pentezug Rezervátumban is hasonló célokra törekszünk, a szervezethez való csatlakozással könnyebbé válik a más európai területeken végzett kutatás, adatgyűjtés tapasztalatainak cseréje, állatok jövőbeli transzportja, illetve még jobban láthatóvá válik a Pentezugban folyó munka a nemzetközi szakmai közösség és a nagyközönség számára is. 
 



 

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet