Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
Almenü
KEOP pályázatok
Élőhelyvédelmi pályázatok
KEHOP pályázatok
A Hortobágy és Nagykunság természetvédelmi tájegységek vizes élőhelyeinek természetvédelmi célú helyreállításaA Natura 2000 területekkel kapcsolatos tájékoztatás, bemutatás és szemléletformálás egységes eszközrendszerének kialakítása a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság működési területénPusztai tölgyesek és puhafaligetek természetvédelmi rekonstrukciója a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság működési területénÉlőhely-rehabilitáció a tiszakürti Kis-Tiszán, valamint a beregi és nyírségi lápok vízpótlásaA területi jelenlét és természetvédelmi őrzés hatékonyságának növelése a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálatának komplex fejlesztésévelA Felső-Tisza-vidék vizes élőhelyeinek természetvédelmi célú helyreállításaKözponti KEHOP pályázatNyírségi és bihari vizes élőhelyek rehabilitációs programja (projekt-előkészítés)Az egykori bombázó lőtér tájrehabilitációja a Hortobágyi Nemzeti Parkban I. ütem II. szakaszAz egykori bombázó lőtér tájrehabilitációja a Hortobágyi Nemzeti Parkban II. ütem II. szakasz
Life pályázatok
A Parlagi sas védelme MagyarországonLegelőtavak élőhelykezelése a HortobágyonLIFE IP GRASSLAND-HU (LIFE17 IPE/HU/000018)LIFE LWfG CLIMATE RESILIENCE (LIFE19 NAT/LT/000898)Dokumentumok
GINOP pályázat
Világörökségünk a pusztaTerveink
KÖFOP pályázat
HORTOBÁGYI NEMZETI PARK IGAZGATÓSÁG ügyintézési térbe való integrálása
EAOP pályázatok
A cégénydányádi kastély látogatóbarát fejlesztéseKomplex ökoturisztikai fejlesztés a Hortobágyi Nemzeti Parkban
ROHU-79 - Partnerség egy jobb jövőért
Tájékoztató a projektrőlSárga gyapjasszövő (Eriogaster catax) felmérésA Szatmári-sík és a Túr-menti területek közösségi jelentőségű lepkefajainak felméréseVérfű hangyaboglárka (Maculinea teleius) felmérés a Szatmári-síkon és a Túr menti területekenPályázati részeredmények és érdkességek
Árop pályázat
Szervezetfejlesztési program államigazgatási és igazságszolgáltatási szervek számára


Hortobágy megújul

 

2021-ben teljes turisztikai megújulást szolgáló fejlesztések kezdődtek Hortobágyon. A vendégek nyáron már új elektromos buszokkal közlekedhettek Máta, a Hortobágyi Vadaspark és a település központja között. A Pusztai Állatpark látogatói új sétahídról figyelhették meg a bivalyokat. A munkálatok nagy része azonban még hátra van. 

 

 

Jövő évben a jelenlegi Körszín kiállítás épületének felújításával egy korszerű, 21. századi világörökségi információs iroda jön létre. A Hortobágy Infó épületben működő Tourinform Irodában az egységes információs és jegyértékesítési rendszernek köszönhetően a turisták gyorsan és kényelmesen tudnak majd tájékozódni a hortobágyi programokról, jegyárakról, kölcsönzési lehetőségekről. A jegyvásárlás több, kényelmes módon lesz elérhető: saját okos eszközökről, non-stop jegyautomatából, illetve a menütérképen kiválasztva az információs pultban. A programok és a buszjáratok is innen, egy helyről indulnak majd, megkönnyítve a turisták eligazodását. 

 

 

Újjászületik a Vásártér, mely a település nagyrendezvényeinek - többek között a Hídi Vásárnak is – helyt ad. A régi vásári pavilonok elbontását követően egy új, tájba illeszkedő épület fog méltó otthont adni a kézműveseknek. Megszépül a Kilenclyukú híd környezete és a Hortobágyi csárda kertje. A Vízi színpad ismét színes szabadtéri programok helyszínévé válik.

 

 

Megújulnak a kiállítások is:  A Pásztormúzeum épületének műemléki helyreállítását követően négy évszakos interaktív elemekkel  várja a látogatókat. Újjászületnek a HNP Látogatóközpont kiállításai is: átélhető lesz például egy madarászlesben tartózkodás, vagy éppen egy pusztai szekérutazás élménye. A Látogatóközpont és környezete a településközpont új közösségi terévé fog válni. 

A munkálatok várhatóan 2023 első negyedévében fejeződnek be. A fejlesztésekkel érintett létesítmények korlátozott látogathatósága miatt megértésüket kérjük! Az aktuális nyitvatartásról és programlehetőségekről a www.hortobagyinfo.hu oldalon, Hortobágy új turisztikai portálján és az együttműködő partnerek honlapjain (hnp.hu, hortobagy.eu, hortobagy.hu) folyamatos tájékoztatást adunk.  

A komplex megújulás eredményeképpen Hortobágy még inkább a hazai és nemzetközi figyelem középpontjába kerülhet. Minőségében világszínvonalú, minden korcsoportot és vendégigényt kielégíteni képes turisztikai fogadóterület alakulhat ki a Tisza-tó, Debrecen és Hajdúszoboszló között félúton, „félórányi távolságra”.

 
A „Hortobágy – Világörökségünk a Puszta” című, GINOP-7.1.9-17-2018-00024 azonosító számú projekt a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, Hortobágy Község Önkormányzata, Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. és a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. konzorciumi együttműködésében valósul meg.

Nyomtatás

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ