Igazgatóság - Hírek 2022-02-02


Hortobágy megújul

 

2021-ben teljes turisztikai megújulást szolgáló fejlesztések kezdődtek Hortobágyon. A vendégek nyáron már új elektromos buszokkal közlekedhettek Máta, a Hortobágyi Vadaspark és a település központja között. A Pusztai Állatpark látogatói új sétahídról figyelhették meg a bivalyokat. A munkálatok nagy része azonban még hátra van. 

 

 

Jövő évben a jelenlegi Körszín kiállítás épületének felújításával egy korszerű, 21. századi világörökségi információs iroda jön létre. A Hortobágy Infó épületben működő Tourinform Irodában az egységes információs és jegyértékesítési rendszernek köszönhetően a turisták gyorsan és kényelmesen tudnak majd tájékozódni a hortobágyi programokról, jegyárakról, kölcsönzési lehetőségekről. A jegyvásárlás több, kényelmes módon lesz elérhető: saját okos eszközökről, non-stop jegyautomatából, illetve a menütérképen kiválasztva az információs pultban. A programok és a buszjáratok is innen, egy helyről indulnak majd, megkönnyítve a turisták eligazodását. 

 

 

Újjászületik a Vásártér, mely a település nagyrendezvényeinek - többek között a Hídi Vásárnak is – helyt ad. A régi vásári pavilonok elbontását követően egy új, tájba illeszkedő épület fog méltó otthont adni a kézműveseknek. Megszépül a Kilenclyukú híd környezete és a Hortobágyi csárda kertje. A Vízi színpad ismét színes szabadtéri programok helyszínévé válik.

 

 

Megújulnak a kiállítások is:  A Pásztormúzeum épületének műemléki helyreállítását követően négy évszakos interaktív elemekkel  várja a látogatókat. Újjászületnek a HNP Látogatóközpont kiállításai is: átélhető lesz például egy madarászlesben tartózkodás, vagy éppen egy pusztai szekérutazás élménye. A Látogatóközpont és környezete a településközpont új közösségi terévé fog válni. 

A munkálatok várhatóan 2023 első negyedévében fejeződnek be. A fejlesztésekkel érintett létesítmények korlátozott látogathatósága miatt megértésüket kérjük! Az aktuális nyitvatartásról és programlehetőségekről a www.hortobagyinfo.hu oldalon, Hortobágy új turisztikai portálján és az együttműködő partnerek honlapjain (hnp.hu, hortobagy.eu, hortobagy.hu) folyamatos tájékoztatást adunk.  

A komplex megújulás eredményeképpen Hortobágy még inkább a hazai és nemzetközi figyelem középpontjába kerülhet. Minőségében világszínvonalú, minden korcsoportot és vendégigényt kielégíteni képes turisztikai fogadóterület alakulhat ki a Tisza-tó, Debrecen és Hajdúszoboszló között félúton, „félórányi távolságra”.

 
A „Hortobágy – Világörökségünk a Puszta” című, GINOP-7.1.9-17-2018-00024 azonosító számú projekt a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, Hortobágy Község Önkormányzata, Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. és a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. konzorciumi együttműködésében valósul meg.

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet