Igazgatóság - Hírek 2024-03-14


Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeire emlékezett az Agrárminisztérium
 

Az ünnepélyen Nagy István agrárminiszter a forradalom és szabadságharc szellemiségéről és az előttünk álló feladatokról beszélt, miszerint a magyar ugyanaz a szabadságvágyó nemzet maradt, amely békét, egyetértést és szabadságot akart. Pontosan ugyanúgy mint napjainkban.




Fotó: Vermes Tibor 
 


Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékünnepének alkalmából átadták az Agrárminisztérium állami elismeréseit és kitüntetéseit.

Dr. Nagy István agrárminiszter kiemelkedő tevékenységéért Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatot adományozott Dr. Aradi Csabának, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság nyugalmazott igazgatójának.




Fotó: Bikki Dóra - HNPI 
 

Dr. Aradi Csaba részt vett hazánk első nemzeti parkjának létrehozását szolgáló tervek előkészítésében, kidolgozásában. Vezetése alatt a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság kimagasló színvonalú szakmai munkáját hazai és nemzetközi elismerés kísérte. 1993-ban az Igazgatóság kitüntette Pro Natura Díjjal, majd irányítása alatt a Hortobágyi Nemzeti Park – élőhelyeinek rehabilitációja, a tájsebek felszámolása, a puszta eredeti arculatának szakszerű és igényes helyreállítása eredményeként – 1999. december 1-én az Unesco Világörökség vált.
Közlemények, ismeretterjesztő kiadványok, könyvek, egyetemi jegyzetek szerzője, társszerzője. Publikációi az általános ökológia, a konzervbiológia, az etológia kutatás területeire, valamint Magyarország és az Európai Unió természetvédelmi kérdéseire terjednek ki.

Az elismeréshez szívből gratulálunk!  


Munkájához további sikert és jó egészséget kívánunk!


Az esemény közleménye az Agrárminisztérium honlapján olvasható. 
 

Az elismerésben részesültek listája itt olvasható. 

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet