Igazgatóság - Hírek 2023-08-07

Tisztelt Földhasználók!

 

Kihirdetésre került a Hivatalos Értesítő 40. számában a nemzeti park igazgatóságok természetvédelmi kijelölés útján történő haszonbérbeadási feladatainak ellátásáról szóló 2/2023. (VIII. 3.) AM utasítás (a továbbiakban: AM utasítás).

 

A hivatalos értesítő elérési útvonala:

https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/ab5e6af894ce237d079a3cef24dc4d56a3eb0ef0/megtekintes

Az AM utasítás szerint ha az igazgatóság úgy dönt, hogy természetvédelmi kijelölési eljárást kíván lefolytatni és nyilvántartása szerint a földhasználó megfelel a természetvédelmi kijelölés útján történő haszonbérbe adás feltételeinek, az igazgatóság a használati szerződés lejártát megelőző legalább 2 hónappal értesíti a földhasználót a természetvédelmi kijelölés kezdeményezéséről, a földterületre vonatkozó speciális előírásokról, azzal, hogy a földhasználó az értesítés kézhezvételét követő 30 napon belül tehet elfogadó vagy elutasító nyilatkozatot.

 

Fentiekre tekintettel kérjük a 2023-ban lejáró használati szerződéssel rendelkező földhasználóinkat, hogy a birtoktest hasznosítására vonatkozó kérelmükkel, nyilatkozatukkal várják meg Igazgatóságunk értesítését, nyilatkozattételre való felhívását! Igazgatóságunk folyamatosan dolgozik a természetvédelmi kijelöléssel történő haszonbérbeadás előkészítése érdekében.

 

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

 

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet