Igazgatóság - Hírek 2023-05-27

 

Kitüntetetések a Föld Napja alkalmából 

Az Agrárminisztérium 2023. május 26-án Balatonfüreden megtartott ünnepségén a Föld Napja alkalmából szakmai díjakat vehettek át azok, akik a természetvédelem területén különösen kiemelkedő tevékenységet folytattak és,/vagy kimagasló eredményeket értek el. 

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság négy kollégája is elismerést vehetett át Dr. Nagy István agrárminszter úrtól és Dr. Rácz András természetvédelemért felelős államtitkár úrtól. 

 

Kapocsi István általános igazgatóhelyettes  Pro Natura Díjat vehetett át

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságnál 1996. évtől kezdődően természetvédelmi őrként, majd 1998. évtől a Természetvédelmi Őrszolgálat vezetőjeként dolgozott. Ennek a szervezeti egységnek a közvetlen irányítását 21 éven keresztül látta el. 2010. évtől általános igazgatóhelyettes. Szakmai pályája során behatóan foglalkozott a székicsér és a túzok általános biológiájával és természetvédelmi helyzetének javításával. Kiemelt figyelmet szentel a természetvédelem és a gazdálkodás kapcsolódási pontjai vizsgálatára, ezen belül a gyepterületek környezetkímélő hasznosítási formáinak lehetőségeire.            

A szikes gyepek megőrzésével, kezelésével és a természetvédelmi célú gyeptelepítésekkel kapcsolatban kimagasló szakmai munkát végez. Törekszik nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi természetvédelmi gyakorlati megoldások megismerésére, szakmai kapcsolatok kialakítására és együttműködések kiszélesítésére.

 


Habarics Béla a Nyírség-Szatmár-Bereg Tájegység vezetője,
Természetvédelmi Őrszolgálat-vezető helyettes Pro Natura Emlékplakettet vehetett át

Közel 20 éve már, hogy Habarics Béla kiemelkedő elhivatottságával meghatározó szerepet tölt be az Igazgatóság feladatellátásában. Munkájára minden esetben a kötelességtudat és a szakmai igényességre való törekvés jellemző. Munkabírása kiemelkedő, kollegialitása, emberi példamutatása mintaértékű. Tevékenységével magas szinten szolgálja a hazai természetvédelem ügyét.

 

 

Csíder Ibolya pályázati koordinátor  Miniszterő Elismerő Oklevelet vehetett át

LIFE és KEHOP projektek kiváló pályázati koordinátori tevékenységéért, kiemelten a LIFE17 IPE/HU/000018 „A pannon gyepek és kapcsolódó élőhelyek hosszú távú megőrzése az Országos Natura 2000 Priorizált Intézkedési Terv stratégiai intézkedéseinek megvalósításával” című 2019-2026. között megvalósuló LIFE projekt, valamint több sikeresen lezárt KEHOP projektben végzett kiemelkedő, precíz koordinátori munkájáért.

 

Kelemen Attila erdőgondnok, hivatásos vadász Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság saját vagyonkezelésében lévő védett és fokozottan védett erdők, több, mint két évtizedes természetvédelmi szempontú kezeléséért és a síkvidéki pro silva szemléletű erdőgazdálkodás elméleti alapjainak a megfogalmazásáért és gyakorlati megvalósításáért. 

Az Agrárminisztérium közleménye, díjazottjainak listája itt érhető el.
 

Szívből gratulálunk minden kitüntetettnek!
Munkájukhoz további sok sikert és jó egészséget kívánunk! 


 

Fotó: Pelsőczy Csaba
Agrárminisztérium 

 

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet