Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
Almenü
Haszonbérleti pályázat
Haszonbérleti pályázat
Szervezet
Az igazgatóság tevékenységi köre és működési területeSzervezeti felépítésElérhetőségekAlapító OkiratSzervezeti és Működési SzabályzatÉves szakmai beszámolók
Természetvédelmi Őrszolgálat
A HNPI Természetvédelmi ŐrszolgálataHortobágy Természetvédelmi TájegységNagykunság Természetvédelmi TájegységKözép-Tisza-Jászság Természetvédelmi TájegységBihari-sík Természetvédelmi TájegységHajdúság-Dél-Nyírség Természetvédelmi TájegységNyírség-Szatmár-Bereg Természetvédelmi Tájegység
Közérdekű adatok
Pályázati tevékenységÜvegzsebKözérdekű adatokKözérdekű adatigénylésKözbeszerzésekKözadattár
Közbeszerzések
Közbeszerzési tervek évenkénti bontásban
Nemzeti Parki Termék Védjegy
Nemzeti Parki TermékVédjegyeseink
Adatvédelem
Adatvédelmi tájékoztatóA HNPI adatkezelési és adatvédelmi szabályzataAdatvédelmi tisztviselő
Álláslehetőségek
Aktuális álláshirdetésekDuális képzéseink
Integritással kapcsolatos információk
Integritás tanácsadó


Hortobágy megújul

 

2021-ben teljes turisztikai megújulást szolgáló fejlesztések kezdődtek Hortobágyon. A vendégek nyáron már új elektromos buszokkal közlekedhettek Máta, a Hortobágyi Vadaspark és a település központja között. A Pusztai Állatpark látogatói új sétahídról figyelhették meg a bivalyokat. A munkálatok nagy része azonban még hátra van. 

 

 

Jövő évben a jelenlegi Körszín kiállítás épületének felújításával egy korszerű, 21. századi világörökségi információs iroda jön létre. A Hortobágy Infó épületben működő Tourinform Irodában az egységes információs és jegyértékesítési rendszernek köszönhetően a turisták gyorsan és kényelmesen tudnak majd tájékozódni a hortobágyi programokról, jegyárakról, kölcsönzési lehetőségekről. A jegyvásárlás több, kényelmes módon lesz elérhető: saját okos eszközökről, non-stop jegyautomatából, illetve a menütérképen kiválasztva az információs pultban. A programok és a buszjáratok is innen, egy helyről indulnak majd, megkönnyítve a turisták eligazodását. 

 

 

Újjászületik a Vásártér, mely a település nagyrendezvényeinek - többek között a Hídi Vásárnak is – helyt ad. A régi vásári pavilonok elbontását követően egy új, tájba illeszkedő épület fog méltó otthont adni a kézműveseknek. Megszépül a Kilenclyukú híd környezete és a Hortobágyi csárda kertje. A Vízi színpad ismét színes szabadtéri programok helyszínévé válik.

 

 

Megújulnak a kiállítások is:  A Pásztormúzeum épületének műemléki helyreállítását követően négy évszakos interaktív elemekkel  várja a látogatókat. Újjászületnek a HNP Látogatóközpont kiállításai is: átélhető lesz például egy madarászlesben tartózkodás, vagy éppen egy pusztai szekérutazás élménye. A Látogatóközpont és környezete a településközpont új közösségi terévé fog válni. 

A munkálatok várhatóan 2023 első negyedévében fejeződnek be. A fejlesztésekkel érintett létesítmények korlátozott látogathatósága miatt megértésüket kérjük! Az aktuális nyitvatartásról és programlehetőségekről a www.hortobagyinfo.hu oldalon, Hortobágy új turisztikai portálján és az együttműködő partnerek honlapjain (hnp.hu, hortobagy.eu, hortobagy.hu) folyamatos tájékoztatást adunk.  

A komplex megújulás eredményeképpen Hortobágy még inkább a hazai és nemzetközi figyelem középpontjába kerülhet. Minőségében világszínvonalú, minden korcsoportot és vendégigényt kielégíteni képes turisztikai fogadóterület alakulhat ki a Tisza-tó, Debrecen és Hajdúszoboszló között félúton, „félórányi távolságra”.

 
A „Hortobágy – Világörökségünk a Puszta” című, GINOP-7.1.9-17-2018-00024 azonosító számú projekt a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, Hortobágy Község Önkormányzata, Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. és a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. konzorciumi együttműködésében valósul meg.

Nyomtatás

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ