Igazgatóság - Hírek 2021-07-15


Július 15-én debütált a Kerekes Band FIRE koncertfilmje, melynek felvétele
 Hortobágyon, telihold idején zajlott 


A Kerekes Band legújabb zenei projektje a Levegő, Víz, Tűz, Föld. Négy elem, négy Kerekes-koncertfilm, amelyek szinte teljesen lefedik a több, mint 25 éves formáció zenei útját.
A négyrészes sorozatból eddig az AIR (levegő) és a WATER (víz) című koncertfilm jelent meg. Az elsőt a hollókői várban, a másodikat az egri törökfürdőben forgatták. A FIRE (tűz) felvétele május végén Hortobágyon zajlott. A koncertfilmbe az áthangszerelt saját dalok mellett autentikus népzenei összeállítások is bekerültek.

A zenekar a forgatást a teliholdra időzítette: a felvétel abban a pillanatban kezdődött, amikor a Hold a Hortobágy horizontján, hatalmas, pirosló gömbként felbukkant. Igazgatóságunk Szilágyi Attila természetvédelmi őr kollégánk segítségével biztosított helyszínt. A forgatás kezdetén vadlovak és őstulkok vették körül a zenekart. Igazi spirituális élményben volt része a stábnak a szabadban, az érintetlen és élő természet kellős közepén tücsökciripeléssel, tábortűzzel, a csillagos ég alatt.

KLIP

Az érdeklődők hamarosan személyesen is átélhetik a koncert különleges autentikus élményét. A Hortobágyon megrendezésre kerülő rendezvényen, a Pusztán Ünnep! harmadik napján, augusztus 22-én este a Kerekes Band áll a Csárdakert színpadára.

A kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band útja a moldvai, gyimesi táncházaktól a világzenei nagyszínpadokig több mint 25 évet ölel fel. Ezidő alatt hozták létre azt az egyedi hangzást, amely összetéveszthetetlen a hazai és nemzetközi világzenei színtéren és amely hangzása legalább annyira ered a rockzenéből, mint a hagyományos pásztorzenéből.

A FIRE klippremierje kapcsán Fehér Viktorral, az együttes egyik alapítójával, dobosával készült interjú itt olvasható.

További információk a zenekar honlapján.

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet