Igazgatóság - Hírek 2020-10-03


Futócsapatunk harmadik alkalommal is sikerrel vett részt

az NN Ultrabalaton versenyen

 

 
2020. október 2-4. között 14. alkalommal került megrendezésre az NN Ultrabalaton. A Balatont megkerülő egykörös verseny Közép-Európa leghosszabb futóversenye. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság 13 fős futócsapata immár harmadik alkalommal teljesítette a 215 kilométeres távot.

A gyönyörű természeti környezetben zajló versenyen csapatagjainknak idén nem csak az északi part szintkülönbségei, hanem az éjszaka érkező erős lehűlést hozó viharos szél és erős esőzés is nehezítette az idei versenyt. Egymást segítve végül 1028 csapatból a 374. helyen végeztek, a rendelkezésre álló 28 óra helyett 20 óra 46 perc alatt értek célba. Az időnként embert próbáló körülményekre tekintettel ez különösen szép eredmény.
 



 

Ezúton is gratulálunk a csapattagoknak!
(Katona Gergely, Dr. Borbás Zsuzsanna, Dr. Szentkirályi Éva, Laczkóné Fekete Éva, Lukács Szilvia,
Tihanyi Gábor, Szabó Gyula csapatkapitány, Orcsik Tibor, Moldován Orsolya, Erdélyi-Tamási Anita, Lövei-Kalmár Katalin, Szabóné Kovács Judit, Kovács Zoltán)

 

Örömünkre szolgál, hogy a számos újítás mellett a 2020-as NN Ultrabalatonnak a legnagyobb innovációja, hogy első alkalommal teljesen zöld szemléletben bonyolították le a versenyt. Európában elsőként – az ilyen lélekszámú verseny tekintetében – száműzték az eddig használt műanyag poharakat és eszközöket, valamint a felgyülemlő PET palackokat szelektíven gyűjtötték. #RUNGREEN



 

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet