Igazgatóság - Hírek 2020-09-02


India nagykövete, Őexc. Kumar Tuhin tett látogatást

a Hortobágyi Nemzeti Parkban

 

Dr. Kovács Zita, igazgató asszony és Kapocsi István, igazgatóhelyettes úr a napokban vendégül látta India Magyarországra és Bosznia-Hercegovinába akkreditált nagykövetét, aki családi magánlátogatás keretében kereste fel nemzeti parkunkat.
 



A nagykövet úr családjával és a Dr. Kovács Zita igazgató asszonnyal 


A Puszta ezer arcát épp csak érzékeltethettük az egynapos kirándulás során. A Hortobágyi Vadasparkba tett látogatáskor felmerültek a két országban végzett fajvédelmi programok sikerei és kihívásai.
 



Vadasparki látogatás 


Bár a Hortobágyi-Vadaspark azzal a céllal létesült, hogy a Hortobágy vidékének történelem előtti állatvilágát idézze meg a ma látogatóinak, mára fontos tevékenysége a sérült állatok mentése, rehabilitációja. Az ázsiai vadló, más néven Przewalski-ló nemzetközi védelmi programjában betöltött szerepünkről nagykövet úr nagy érdeklődéssel hallgatta az ismertetőt. A Hortobágyi-halastórendszer méretével és madárvilágával tett mély benyomást vendégünkre.
 


A pusztai szekerezés során a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. által gondozott hagyományos háziállatokkal, racka juhokkal, magyar szürke szarvasmarhával, nóniusz lovakkal ismerkedett nagykövet úr, egyúttal ízelítőt kapva a szikes legelők, a pusztai építmények hangulatából. Kumar Tuhin úr különösen nagyra értékelte a csikósbemutatót, s azt a tudást, állatszeretetet, amely az egyre veszélyeztetettebb hagyományos hortobágyi pásztorkodásnak is az alapja.
 



Nagykövet urat elkísérte felesége és lányuk is


A programot a Hortobágyi Csárdában elköltött tájjellegű ebéd, egyúttal ennek a történelmi épületnek a felkeresése tette teljessé.

A programok során a két ország együttműködésének és kulturális kapcsolatainak számos vonatkozása merült fel.
 

Összeállította: Tolnay Zsuzsa      

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet