Igazgatóság - Hírek 2020-07-13


Minisztériumi elismerésben részesült két kollégánk 


A Föld Napja, a Környezetvédelmi Világnap és a Pedagógusnap alkalmából adományozott miniszteri elismerések átadására került sor 2020. július 13-án a Pesti Vigadóban.

Nagy István agrárminiszter szerint a három jeles nap közös ünnepe hidat emel a tudományterületek közé, ráirányítja a figyelmet az oktató-nevelő munka szerepére a környezetvédelemben, és a természeti környezet megóvásában. A rangos elismerések felhívják a figyelmet arra, hogy a tulajdonosaik hivatása és áldozatos munkája nélkül nem tudnánk szembenézni az előttünk álló globális kihívásokkal.



1. kép: dr. Nagy István agrárminiszter úr bezséde megtartása közben 
Fotó: Pelsőczy Csaba/AM

A tárcavezető hangsúlyozta: a kormány kiemelten kezeli a természeti értékeink és környezetünk megóvását. Az egymásra épülő fejlesztések mellett éppúgy figyelmet fordít a környezeti nevelésre, a természeti értékek bemutatására, illetve a szemléletformálásra, hogy védendő értékeinket minél többen megismerhessék.

Kifejtette: a hazánkban nyilvántartott ökoturisztikai és környezeti nevelési tevékenységet végző létesítmények csaknem fele valamely nemzetipark-igazgatóság fenntartásában van. Nemzeti parkjainkat és állami erdőgazdaságainkat évente mintegy 5 millióan látogatják, és több mint 50 erdei iskolát működtetünk, ahol munkatársaink minden esztendőben 100 ezernél is több gyereket fogadnak a fenntartható életmódra nevelő programjaikon.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai közül elismerést kapott két kollégánk:

Szilágyi Attila, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság őrkerület vezetője Pro Natura Emlékplakettet kapott természetfotósként végzett kiemelkedő munkájáért, a hortobágyi táj és annak élővilága egyedi látásmóddal történő megörökítésben való elvitathatatlan érdemeiért.



2. kép: Szilágyi Attila kollégánk dr. Nagy István agrárminiszterrel és dr. Rácz András környezetügyért felelős államtitkárral az elismerés átvétele után 
Fotó: Pelsőczy Csaba/AM

Tihanyi Gábor, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság őrszolgálat vezetője Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át az Igazgatóság működési területén az elektromos áramhálózatokon megvalósítandó madárvédelmi szempontrendszerek kialakításában tanusított elévülhetetlen érdemeiért.
 



3. kép: Tihanyi Gábor kollégánk elismerő oklevelével dr. Nagy István agrárminiszterrel és dr. Rácz András környezetügyért felelős államtitkárral az elismerés átvétele után
Fotó: Pelsőczy Csaba/AM



4. kép: kitüntetett kollégáink a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság igazgató-helyettesével, Kapocsi Istvánnal 
Fotó: Ezer Ádám (KMNP) 
 

Kollégáinknak szívből gratulálunk! 
Munkájukhoz további sok sikert kívánunk! 

Forrás: AM

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet