Dátum: 2024-04-05 - 2024-04-07
Dátum: 2024-04-05 - 2024-04-07

Kárpát-medencei Messier Maraton

2024 április elején, csillagászokkal és amatőr csillagászokkal népesül be a HNP és a Fecskeház.

A Vega Csillagászati Egyesület és a Vega Csillagászati Egyesület hajdúsági területi klubja, a HNP területén rendezi meg a III.Kárpát-Medencei Messier-maratont. A nemzetközi csillagászati találkozóra az egész Kárpát-medencéből érkeznek résztvevők.
Az előadások,szállás és étkezések a Fecskeházban lesznek.

A III.KmMm meghívott előadói többek között, Farkas Bertalan űrhajós-nyugalmazott dandártábornok, Dr.Detre Örs, Dr.Francsics László,Dr. Csizmadia Szilárd, Majzik Lionel, Keszthelyi Sándor.
A találkozóra már csak korlátozott számban vannak szabad szállás helyek.
Előzetesen a hajdusagitk@vcse.hu címen lehet A III.KmMm előadásai minden érdeklődő számára ingyenesen elérhetők lesznek.
Derült időben napközben távcsöves Nap-bemutatóra várjuk az érdeklődőket.A távcsövek segítségével a napfoltok finomszerkezetét épp úgy láthatjuk, mint a napfelszín “szemcsézetét”, a granulációt. H-alfa naptávcsövünkkel központi csillagunk különleges jelenségeit figyelhetjük meg, különleges látványt nyújtanak a “naplángok”, a protuberanciák. A bemutatón való részvétel ingyenes,de kérjük a résztvevőket,hogy lehetőségeikhez mérten adományukkal támogassák csillagászati ismeretterjesztő munkánkat.

A programról információ a Hajdúsági Csillagászat facebook oldalán is található.

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet