2025-ös receptek

Darukonyha Receptverseny

2025-ben már 11. alkalommal hirdettük meg Darukonyha Receptversenyünket. Legfontosabb elvárás a beküldött receptek esetében, hogy kötelezően kell legalább egy alapanyagot tartalmaznia a daru étrendjéből. Az idei évben a zab volt a köztelező alapanyag és emellett kellett még egyet választani az alábbi étkek közül: köles, kukorica, árpa, búza, napraforgó, borsó, földimogyoró, olívabogyó, bab, burgonya, apró hal, rizs vagy hajdina.

Az idei évben 32 recept érkezett be a megadott határidőig. Ebből 9 előétel, 7 főétel, 16 desszert. Nagy öröm volt számunkra, hogy ismét sikeresen szólítottuk meg a térség szakácsképzéssel foglalkozó szakképző intézményeit, mivel idén 9 recept érkezett ezekből az iskolákból.

A beérkezett recepteket szakmai zsűri bírálta, melynek tagjai:

  • Szabó Gábor, Beregszászi Étterem & Rendezvényház vezetője
  • Rácz Lajos, az MTVA M5 csatorna Erdei utakon Reviczky Gáborral című műsor társműsorvezetője, executive séfje
  • Márkus István, Hortobágyi Csárda, csárdavezető

Eredmények:

Előétel:

  • I. helyezett: Almás -zabkásás kovászos kenyér
  • Készítő: Dr. Kazsimérszki Alida, Szentendre 
  • II. helyezett: Darvak aranya - Őszi sütőtökkrémleves zabgombóccal és pirított napraforgómaggal
  • Készítő: Varró Brigitta Barbara, Budapest
  • III. helyezett: Fehérarany tekercs
  • Készítő: Rédei Szintia
  • Karcagi Szakképzési Centrum Hámori András Technikum és Szakképző Iskola Szakács szaktechnikus 10.D osztályos tanuló
  • Felkészítő szakoktató: Szakács Lászlóné szakács szakoktató

Főétel:

  • I. helyezett: Aranyló puszták lakomája - Zabos kölesfasírt sütőtökös édesburgonyapürével és sült őszi zöldségekkel
  • Készítő: Varró Brigitta Barbara, Budapest
  • II. helyezett: Rántott padlizsán másképp - zöldséges cirokgyöngy "rizibizi" - paradicsomsaláta bazsalikommal, fügés balzsamecettel és házi sajttal
  • Készítő: Dr. Kazsimérszki Alida, Szentendre
  • III. helyezett: Daru hízlaló - Gödöllői töltött csirkecomb, zöldséges kölessel töltött burgonyával
  • Készítő: Géczi Kata, Tura
  • III. helyezett: Cukkini sajtos zabfasírt rizibizivel, újhagymás joghurtos öntettel
  • Készítő: Dorogházi Krisztina, Mezőtúr

Desszert:

  • I. helyezett: Müzlis füge tortácskák
  • Készítő: Béres Bettina, Told 
  • II. helyezett: Daru keringő
  • Készítő: Dorogházi Krisztina, Mezőtúr 
  • III. helyezett: Dömötör-napi tekercs
  • Készítő: Karuczka Jánosné, Bükkábrány 

Közönség kedvence:

  • Őszi álom
  • Készítő: Dorogházi Krisztina, Mezőtúr

Csárda kedvence:

  • Burgonyás zablisztes csiga szilvalekvárral
  • Készítő: Dorogházi Krisztina, Mezőtúr

Szeretnénk megköszönni minden résztvevő munkáját, jövő évben is várjuk a kreatív recepteket!

 

ELŐÉTEL

I. helyezett

II. Helyezett

III. Helyezett

FŐÉTEL

I. Helyezett

II. Helyezett

III. Helyezett

III. Helyezett

DESSZERT

I. Helyezett

II. Helyezett

III. Helyezett

Közönség kedvence: 

Csárda kedvence:

ELŐÉTEL

I. Helyezett

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet
Készült az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával. Magyarország Kormánya. Befektetés a Jövőbe. Széchenyi 2020 Készült az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával. Magyarország Kormánya. Befektetés a Jövőbe. Széchenyi 2020
Bezár