Darukonyha Receptverseny
2025-ben már 11. alkalommal hirdettük meg Darukonyha Receptversenyünket. Legfontosabb elvárás a beküldött receptek esetében, hogy kötelezően kell legalább egy alapanyagot tartalmaznia a daru étrendjéből. Az idei évben a zab volt a köztelező alapanyag és emellett kellett még egyet választani az alábbi étkek közül: köles, kukorica, árpa, búza, napraforgó, borsó, földimogyoró, olívabogyó, bab, burgonya, apró hal, rizs vagy hajdina.
Az idei évben 32 recept érkezett be a megadott határidőig. Ebből 9 előétel, 7 főétel, 16 desszert. Nagy öröm volt számunkra, hogy ismét sikeresen szólítottuk meg a térség szakácsképzéssel foglalkozó szakképző intézményeit, mivel idén 9 recept érkezett ezekből az iskolákból.
A beérkezett recepteket szakmai zsűri bírálta, melynek tagjai:
- Szabó Gábor, Beregszászi Étterem & Rendezvényház vezetője
- Rácz Lajos, az MTVA M5 csatorna Erdei utakon Reviczky Gáborral című műsor társműsorvezetője, executive séfje
- Márkus István, Hortobágyi Csárda, csárdavezető
Eredmények:
Előétel:
- I. helyezett: Almás -zabkásás kovászos kenyér
- Készítő: Dr. Kazsimérszki Alida, Szentendre
- II. helyezett: Darvak aranya - Őszi sütőtökkrémleves zabgombóccal és pirított napraforgómaggal
- Készítő: Varró Brigitta Barbara, Budapest
- III. helyezett: Fehérarany tekercs
- Készítő: Rédei Szintia
- Karcagi Szakképzési Centrum Hámori András Technikum és Szakképző Iskola Szakács szaktechnikus 10.D osztályos tanuló
- Felkészítő szakoktató: Szakács Lászlóné szakács szakoktató
Főétel:
- I. helyezett: Aranyló puszták lakomája - Zabos kölesfasírt sütőtökös édesburgonyapürével és sült őszi zöldségekkel
- Készítő: Varró Brigitta Barbara, Budapest
- II. helyezett: Rántott padlizsán másképp - zöldséges cirokgyöngy "rizibizi" - paradicsomsaláta bazsalikommal, fügés balzsamecettel és házi sajttal
- Készítő: Dr. Kazsimérszki Alida, Szentendre
- III. helyezett: Daru hízlaló - Gödöllői töltött csirkecomb, zöldséges kölessel töltött burgonyával
- Készítő: Géczi Kata, Tura
- III. helyezett: Cukkini sajtos zabfasírt rizibizivel, újhagymás joghurtos öntettel
- Készítő: Dorogházi Krisztina, Mezőtúr
Desszert:
- I. helyezett: Müzlis füge tortácskák
- Készítő: Béres Bettina, Told
- II. helyezett: Daru keringő
- Készítő: Dorogházi Krisztina, Mezőtúr
- III. helyezett: Dömötör-napi tekercs
- Készítő: Karuczka Jánosné, Bükkábrány
Közönség kedvence:
- Őszi álom
- Készítő: Dorogházi Krisztina, Mezőtúr
Csárda kedvence:
- Burgonyás zablisztes csiga szilvalekvárral
- Készítő: Dorogházi Krisztina, Mezőtúr
Szeretnénk megköszönni minden résztvevő munkáját, jövő évben is várjuk a kreatív recepteket!

ELŐÉTEL
I. helyezett
II. Helyezett
III. Helyezett

FŐÉTEL
I. Helyezett
II. Helyezett
III. Helyezett
III. Helyezett

DESSZERT
I. Helyezett
II. Helyezett
III. Helyezett
Közönség kedvence:
Csárda kedvence:

ELŐÉTEL
I. Helyezett


PocketGuide az Ön személyes idegenvezetője.