2024-es receptek

Darukonyha Receptverseny

2024-ben ismét meghirdettük Darukonyha Receptversenyünket. Legfontosabb elvárás a beküldött receptek esetében, hogy kötelezően kell legalább egy alapanyagot tartalmaznia a daru étrendjéből. Az idei évben a napraforgó volt a köztelező alapanyag és emellett kellett még egyet választani az alábbi étkek közül: köles, kukorica, árpa, búza, zab, borsó, földimogyoró, olívabogyó, bab, burgonya, apró hal, rizs vagy hajdina.

Az idei évben rekordszámú 34 recept érkezett be a megadott határidőig. Ebből 11 előétel, 9 főétel, 14 desszert. Nagy öröm volt számunkra, hogy ismét sikeresen szólítottuk meg a térség szakácsképzéssel foglalkozó szakképző intézményeit, mivel idén 17 recept érkezett ezekből az iskolákból.

A beérkezett recepteket szakmai zsűri bírálta, melynek tagjai:

  • Rácz Lajos, szaktanár, mesterszakács
  • Medgyesi Gergely Árpád, Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, igazgató
  • Márkus István, Hortobágyi Csárda, csárdavezető

Eredmények:

   Előétel:

  • I. helyezett: Sült napfény
  • Készítő: Zabolai Lilien
  • Karcagi Szakképzési Centrum Hámori András Technikum és Szakképző Iskola
  • Felkészítő szakoktató: Szakács Lászl

 

  • II. helyezett: Harapnivaló, darules idejére
  • Készítő: Rácz Márk
  • Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Veres Péter Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola
  • Felkészítő szakoktató: Fábián Csaba

             

  • III. helyezett: Napraforgólisztes magkenyér, köleskörözöttel
  • Készítő: Géczi Kata, Tura

 

Főétel:

  • I. helyezett: Bőségtál, ahogy a darucsapat szereti
  • Készítő: Szarka Botond
  • Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Veress Ferenc Szakképző Iskola
  • Felkészítő szakoktató: Balláné Vasvári Éva

             

  • II. helyezett: Partiforgó-rolád
  • Készítő: Seiler-Kendrei Anaisz
  • Karcagi Szakképzési Centrum Hámori András Technikum és Szakképző Iskola
  • Felkészítő szakoktató: Szakács Lászlóné

             

  • III. helyezett: Napraforgós, olívás zabrizotto, rose kacsamell
  • Készítő: Géczi Kata, Tura

 

Desszert:

  •  I. helyezett: Napvirágos köleslinzer
  • Készítő: Karuczka Jánosné, Bükkábrány

 

  • II. helezett: Napraforgóvarázs-csokis csábítás
  • Készítő: Csesznok Fanni Julianna
  • Karcagi Szakképzési Centrum Hámori András Technikum és Szakképző Iskola
  • Felkészítő szakoktató: Szakács Lászlóné

 

  • III. helyezett: Vándorok csemegéje
  • Készítő: Béres Bettina, Told

Közönség kedvence:

  • Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Veres Péter Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola, 12.b Vendégtéri szaktechnikusai
  • Felkészítő: Sári Tiborné

 

Szeretnénk megköszönni minden résztvevő munkáját, jövő évben is várjuk a kreatív recepteket!

 

ELŐÉTEL

I. Helyezett

II. Helyezett

III. Helyezett

FŐÉTEL

I. Helyezett

II. Helyezett

III. Helyezett

DESSZERT

I. Helyezett

II. Helyezett

III. Helyezett

Közönség kedvence

 

 

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet