Darukonyha Receptverseny
2024-ben ismét meghirdettük Darukonyha Receptversenyünket. Legfontosabb elvárás a beküldött receptek esetében, hogy kötelezően kell legalább egy alapanyagot tartalmaznia a daru étrendjéből. Az idei évben a napraforgó volt a köztelező alapanyag és emellett kellett még egyet választani az alábbi étkek közül: köles, kukorica, árpa, búza, zab, borsó, földimogyoró, olívabogyó, bab, burgonya, apró hal, rizs vagy hajdina.
Az idei évben rekordszámú 34 recept érkezett be a megadott határidőig. Ebből 11 előétel, 9 főétel, 14 desszert. Nagy öröm volt számunkra, hogy ismét sikeresen szólítottuk meg a térség szakácsképzéssel foglalkozó szakképző intézményeit, mivel idén 17 recept érkezett ezekből az iskolákból.
A beérkezett recepteket szakmai zsűri bírálta, melynek tagjai:
- Rácz Lajos, szaktanár, mesterszakács
- Medgyesi Gergely Árpád, Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, igazgató
- Márkus István, Hortobágyi Csárda, csárdavezető
Eredmények:
Előétel:
- I. helyezett: Sült napfény
- Készítő: Zabolai Lilien
- Karcagi Szakképzési Centrum Hámori András Technikum és Szakképző Iskola
- Felkészítő szakoktató: Szakács Lászl
- II. helyezett: Harapnivaló, darules idejére
- Készítő: Rácz Márk
- Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Veres Péter Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola
- Felkészítő szakoktató: Fábián Csaba
- III. helyezett: Napraforgólisztes magkenyér, köleskörözöttel
- Készítő: Géczi Kata, Tura
Főétel:
- I. helyezett: Bőségtál, ahogy a darucsapat szereti
- Készítő: Szarka Botond
- Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Veress Ferenc Szakképző Iskola
- Felkészítő szakoktató: Balláné Vasvári Éva
- II. helyezett: Partiforgó-rolád
- Készítő: Seiler-Kendrei Anaisz
- Karcagi Szakképzési Centrum Hámori András Technikum és Szakképző Iskola
- Felkészítő szakoktató: Szakács Lászlóné
- III. helyezett: Napraforgós, olívás zabrizotto, rose kacsamell
- Készítő: Géczi Kata, Tura
Desszert:
- I. helyezett: Napvirágos köleslinzer
- Készítő: Karuczka Jánosné, Bükkábrány
- II. helezett: Napraforgóvarázs-csokis csábítás
- Készítő: Csesznok Fanni Julianna
- Karcagi Szakképzési Centrum Hámori András Technikum és Szakképző Iskola
- Felkészítő szakoktató: Szakács Lászlóné
- III. helyezett: Vándorok csemegéje
- Készítő: Béres Bettina, Told
Közönség kedvence:
- Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Veres Péter Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola, 12.b Vendégtéri szaktechnikusai
- Felkészítő: Sári Tiborné
Szeretnénk megköszönni minden résztvevő munkáját, jövő évben is várjuk a kreatív recepteket!
ELŐÉTEL
I. Helyezett
II. Helyezett
III. Helyezett
FŐÉTEL
I. Helyezett
II. Helyezett
III. Helyezett
DESSZERT
I. Helyezett
II. Helyezett
III. Helyezett
Közönség kedvence