2024-es receptek

Darukonyha Receptverseny

2024-ben ismét meghirdettük Darukonyha Receptversenyünket. Legfontosabb elvárás a beküldött receptek esetében, hogy kötelezően kell legalább egy alapanyagot tartalmaznia a daru étrendjéből. Az idei évben a napraforgó volt a köztelező alapanyag és emellett kellett még egyet választani az alábbi étkek közül: köles, kukorica, árpa, búza, zab, borsó, földimogyoró, olívabogyó, bab, burgonya, apró hal, rizs vagy hajdina.

Az idei évben rekordszámú 34 recept érkezett be a megadott határidőig. Ebből 11 előétel, 9 főétel, 14 desszert. Nagy öröm volt számunkra, hogy ismét sikeresen szólítottuk meg a térség szakácsképzéssel foglalkozó szakképző intézményeit, mivel idén 17 recept érkezett ezekből az iskolákból.

A beérkezett recepteket szakmai zsűri bírálta, melynek tagjai:

  • Rácz Lajos, szaktanár, mesterszakács
  • Medgyesi Gergely Árpád, Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, igazgató
  • Márkus István, Hortobágyi Csárda, csárdavezető

Eredmények:

   Előétel:

  • I. helyezett: Sült napfény
  • Készítő: Zabolai Lilien
  • Karcagi Szakképzési Centrum Hámori András Technikum és Szakképző Iskola
  • Felkészítő szakoktató: Szakács Lászl

 

  • II. helyezett: Harapnivaló, darules idejére
  • Készítő: Rácz Márk
  • Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Veres Péter Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola
  • Felkészítő szakoktató: Fábián Csaba

             

  • III. helyezett: Napraforgólisztes magkenyér, köleskörözöttel
  • Készítő: Géczi Kata, Tura

 

Főétel:

  • I. helyezett: Bőségtál, ahogy a darucsapat szereti
  • Készítő: Szarka Botond
  • Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Veress Ferenc Szakképző Iskola
  • Felkészítő szakoktató: Balláné Vasvári Éva

             

  • II. helyezett: Partiforgó-rolád
  • Készítő: Seiler-Kendrei Anaisz
  • Karcagi Szakképzési Centrum Hámori András Technikum és Szakképző Iskola
  • Felkészítő szakoktató: Szakács Lászlóné

             

  • III. helyezett: Napraforgós, olívás zabrizotto, rose kacsamell
  • Készítő: Géczi Kata, Tura

 

Desszert:

  •  I. helyezett: Napvirágos köleslinzer
  • Készítő: Karuczka Jánosné, Bükkábrány

 

  • II. helezett: Napraforgóvarázs-csokis csábítás
  • Készítő: Csesznok Fanni Julianna
  • Karcagi Szakképzési Centrum Hámori András Technikum és Szakképző Iskola
  • Felkészítő szakoktató: Szakács Lászlóné

 

  • III. helyezett: Vándorok csemegéje
  • Készítő: Béres Bettina, Told

Közönség kedvence:

  • Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Veres Péter Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola, 12.b Vendégtéri szaktechnikusai
  • Felkészítő: Sári Tiborné

 

Szeretnénk megköszönni minden résztvevő munkáját, jövő évben is várjuk a kreatív recepteket!

 

ELŐÉTEL

I. Helyezett

II. Helyezett

III. Helyezett

FŐÉTEL

I. Helyezett

II. Helyezett

III. Helyezett

DESSZERT

I. Helyezett

II. Helyezett

III. Helyezett

Közönség kedvence

 

 

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet
Készült az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával. Magyarország Kormánya. Befektetés a Jövőbe. Széchenyi 2020 Készült az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával. Magyarország Kormánya. Befektetés a Jövőbe. Széchenyi 2020
Bezár