Turizmus - Hírek 2023-05-12

A program kiemelt célja az Erdőspusztai Bemutatóház és Arborétum ez időtájt megtalálható nappali lepkék számbavétele és esetleges fotódokumentálása.

A délelőtti túra során gyűjtött adatok a HNPI biotikai adatbázisába fognak kerülni. A kilátogatók megismerkedhetnek a nappali lepkék megfigyelésének, monitorozásának módszereivel, a különféle lepkefajok életmódjával. Túránk során nagy hangsúlyt fektetnénk az olyan védett lepkék keresésére, mint a nagy tűzlepke, a kis színjátszólepke, vagy épp az ibolyás tűzlepke. A program során természetesen madarászunk is, aki teheti távcsövet és fényképezőgépet hozzon magával!

A képen egy lepke

Helyszín: Erdőspusztai Bemutatóház és Arborétum

Időpont: 2023. május 27. (szombat) 9.00-12.00 óra

Találkozás: 9.00 óra, Erdőspusztai Bemutatóház és Arborétum parkolójánál

Részvételi díj: 1500 Ft/felnőtt; 1000 Ft/diák/nyugdíjas (Az ár tartalmazza a belépőjegy árát és a szakvezetést is.) A részvételi díjat a túra elején kizárólag készpénzben lehet kifizetni.

A túra minimum 5 fő résztvevő esetén indul.

Túrára előzetes bejelentkezés szükséges!

 

Előzetes bejelentkezés, további információ
Túravezető Koczka András HNPI Tel.: 30/515-3463; E-mail: koczkaandras@hnp.hu

 

Magyarország kiemelkedő művészei, ismert személyiségei osztják meg velünk gondolataikat egy-egy videóüzenetben a pusztáról, a  Pusztán Gondolatok című videósorozatunkban. Havonta megjelenő Kalendárium kisfilmjeink, pedig az 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park természeti értékeit mutatják be. 

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet