Javasolt megfigyelőhelyek

Javasolt megfigyelőhelyek

 


Javasolt megfigyelőhelyek a Hortobágyi Csillagoségbolt-parkban nagyobb térképen való megjelenítése

A térképen szereplő helyszínek:
1. Balmazújváros és Tiszacsege közötti közúton a 3 kmkő közelében ha megállnak, az út mellől felhőtlen égbolt esetén lehetőség adódik a csillagos égbolt megtekintésére. A környező puszta védett, belépni tilos! Ez a hely kiváló megfigyelő pont az októberi esti darubehúzáshoz is. A darvak ezrei itt repülnek keresztül alkonyatkor, mikor a nappali táplálkozóhelyekről a Hortobágy-halastavi éjszakázóhelyeikre tartanak. Naplemente után pedig előtűnnek a csillagok a zavaró fényektől mentes égbolton.
2. Hortobágy-Halastó. A kisvasút régi indítóállomása előtti tér szabadon látogatható, alkonyat után innen is élvezhető a zavaró fényektől mentes hortobágyi égbolt.
A közelben található a Hortobágy-halastavi tanösvény. A tanösvény éjszaka nem látogatható, de napközben belépőkártya megváltása mellett - időjárástól és talajviszonytól függően - gyalog vagy kerékpárral is felfedezhető. Tavasztól őszig menetrendszerint közlekedik a Hortobágy-halastavi Kisvasút is. A belépőkártya (napi vagy heti) megvásárolható a Halászbárka Halastavi Fogadóközpontban (Hortobágy-halastó) hétfő kivételével március november között.

 

Kelemen Lajos kommentárja a Cserepesi helyszínnel kapcsolatban

Észlelőhelyek nagyobb térképen való megjelenítése

 

 

 

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet