Turizmus - Hírek 2022-07-23

Hullócsillagok éjszakája Hortobágyon

Perseidák meteorraj megfigyelése Hortobágy több helyszínén, Nap-megfigyelés, CsillagMozi - Utazó planetárium - Különleges, egyedi élmények várnak Rád!

Időpont: 2022. augusztus 11-12-13-14.

A programok a helyszíneken eltérően kezdődnek 17:00 és 19:00 óra között, s többnyire 23:00 óráig tartanak.

Helyszín: Hortobágyi Vadaspark, Mátai Ménes, Hortobágy-Halastó, Pusztai Állatpark, Nap-megfigyelés a Látogatóközpont előtt, Utazó planetárium a Látogatóközpont udvarán

 

Augusztus hónap kiemelkedő látványossága a Perseidák meteorraj. A hullócsillagok megfigyelése kiváló esti programlehetőség. A Hortobágyi Csillagoségbolt-park adottságai még tovább fokozzák az élményt, hisz a fényszennyezés hatása mérsékelt, így sokkal több csillag válik láthatóvá innen. A Hortobágyi Nemzeti Parkban hullócsillag megfigyelő túrákat szervezünk augusztus 11-én (csütörtök), 12-én (péntek), 13-án (szombat) és 14-én (vasárnap) alábbi helyszíneken és időpontokban.

A programok kora délután kezdődnek és a Hortobágy település különböző helyein és létesítményeiben zajlanak. Amatőr és képzett csillagászok lézermutató és csillagászati távcsövek segítségével mutatják be az égbolt látható csillagait, egyéb égi jelenségeit, objektumait. Az est fénypontja lesz az ilyenkor látványos csillaghullást eredményező Perseidák meteorraj földi légtérbe kerülő elemeinek látványos megsemmisülése, az égboltról alászálló hullócsillagok megfigyelése. Napközben már megmutatjuk a mi csillagunkat, a Napot. Minden nap egy speciális eszközzel, a naptávcsővel fogjuk megvizsgálni a Nap felszínét. Szombaton pedig az Utazó planetárium előadásai segítségével lenyűgöző vetítések ejtik ámulatba a világűr csodái iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat egyaránt. A csillagászati programokon túl, várják Önöket hagyományos látogatóhelyeink is.

A programok időjárásfüggőek, a részvételhez előzetes jelentkezés és jegyvásárlás szükséges!
Kérünk minden érdeklődőt, szúnyogriasztót, illetve az időjárásnak megfelelő ruházatot hozzon magával.

Minimum létszám 10 fő, maximum létszám 40 fő.

Programok naponta 14.00-23.00
Esti program kezdete:
 19.00
A program vége: 23.00

Programkínálat:

Szabad helyek, korlátozottan már csak az Utazó Planetárium előadásaira és a Pusztai Állatpark programjára elérhetőek!

Jelentkezési határidő:  Minden programra online jegyértékesítés előző nap végéig (24.00 óráig) történik, aznap már csak a szabad helyek függvényében a helyszínen van lehetőség megvásárolni az aznapi programjegyet. Helyfoglalás nincs, a jelentkezéseket a díjak befizetésével tudjuk csak fogadni.

Internetes jegyvásárlás: www.jegy.hu/city/hortobagy (Előrhető a jegyvásárlás funkció a rendezvény előtti nap 16.00 óráig!)

- Esti programokra előzetes helyfoglalás, jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/pfsearch?q=csillaghull%c3%a1s+hortob%c3%a1gy&sgtype=pfkeyword

CsillagMozi - Utazó planetárium vetítéséire jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/csillagmozi-hortobagyon-planetarium-138433

 

Helyszíni jegyvásárlás aznap 18.30-ig: Tourinform iroda, Hortobágy, Vásártér – Körszín épület

A programot esős idő esetén is megtartjuk!

A részvétel 3 év alatt ingyenes!

 

Bővebb információ:

Tel.: 52/589-000 (hétfő kivételével 9.00-17.45)

www.hortobagyinfo.hu

 

Aludjon Hortobágyon, foglaljon a „csillagos szálláshelyek” egyikén
Ha a kései programzárás miatt el kívánja kerülni a hazautazás kellemetlenségeit, válogasson partnereink szálláskínálatából.

 

Tudjon meg többet a hortobágyi égbolt augusztusi látványos égi jelenségeiről! Keresse föl oldalunkat ITT és ITT!

 
Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet