Dátum: 2022-08-12 - 2022-08-14
Dátum:2022-08-12 - 2022-08-14

Perseidák meteorles Hortobágyi-halastón

Hullócsillagok éjszakája Hortobágyon - Halastavi helyszín

A teljes programsorozatról bővebben: Perseidák meteorraj megfigyelése Hortobágy több helyszínén, utazó planetárium, Nap-megfigyelés

2022. augusztus 12-13-14.

 

Augusztus hónap kiemelkedő látványossága Perseidák meteorraj. A hullócsillagok megfigyelése kiváló esti programot nyújt bárki számára. A Hortobágyi Csillagoségbolt-park adottságai csak még tovább fokozzák az élményt, hisz a fényszennyezés hatása mérsékelt, így sokkal több csillag válik láthatóvá innen. A Hortobágyi Nemzeti Park Ökoturisztikai és Környezeti Nevelési Osztálya esti túrákat szervez a hullócsillagok megfigyelésére változatos programokkal augusztus 11-én (csütörtök), 12-én (pénteken), 13-án (szombaton) és 14-én (vasárnap) a Hortobágyi csillagoségbolt-park négy különböző helyszínén.

 

Időpont: 2022. augusztus 12-13-14. 

Helyszín: Halászbárka Fogadóközpont, Hortobágy-halastavi bemutóterület, Hortobágy-Halastó

Részvételi díj:

  • kisvonatozással kombinált program: 2.900 Ft/felnőtt, 1.900 Ft/gyerek*

* gyerek: 3-14 éves korig

MEGVESZEM A JEGYET (kattintson ide) 

MÁR MINDEN HELY BETELT!
A jegyvásárlást lezártuk.

 

Program: 

A Hortobágyi-halastó térsége a sötét égbolt látványának kiváló megfigyelő helye. Távcsöves- és lézeres csillagászati bemutatással színesített előadás során az épület körüli gyepre leheveredve megismerhetjük az égbolton látható égitesteket, a Földhöz közeli bolygókat és megszámolhatjuk a nagy valószínűséggel szép számmal látható „hullócsillagokat”.

A hullócsillag mustra előtt 19.00 órakor induló Halastavi Kisvasút különjáratával egy alkonyati vonatozás keretében nyílik lehetőség a Hortobágyi-halastó madárvilágának távcsöves megfigyelésére szakvezetőnk közreműködése mellett. Egy rövid sétát teszünk az alkonyati fényben a Kondás-tó kilátójához/ pallósorán található betekintőhöz, s meghallgatjuk a természet hangjait, majd a kisvonattal visszaérkezve a Halászbárka Fogadóközponthoz bekapcsolódunk a hullócsillagmustrába.

Program kezdete és vége: 19:00 - 23:00 (18.30-tól gyülekező)

 

Parkolás: Halászbárka Fogadóközpont parkoló, Hortobágy-Halastó (GPS: 47.6054, 21.0713)

A helyszínen büfé működik! A programra van lehetőség hamarabb érkezni, s további programlehetőséget is kipróbálni. A Hortobágy-halastavi kisvonat járataira külön jegyvásárlással korlátozott számban lehet csatlakozni. A „Hullócsillagok éjszakája a Hortobágyon” program halastavi helyszínére vásárolt részvételi jegy a Halastavi tanösvényre is érvényes nemzeti parki belépőkártyaként működik. A kisvasúti menetjegyet helyben lehet megvásárolni a Halászbárka Fogadóközpont jegypénztárában.

Figyelem! Mivel a meteorles program a Halászbárka Fogadóközpont melletti parkoló gyepén lesz megtartva, pokrócot, polifoam matracot ajánlott hozni.

Tel.: 52/589-000 (hétfő kivételével 9.00-17.45)

Nyomtatás