Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
Almenü
Szezonális/Kiemelt ajánlataink
Vezetett daru túrák
Hortobágy és környéke
HNP LátogatóközpontDarvak VilágaCsárdák útja (kiállítások)Hortobágyi VadasparkHortobágy-halastavi KisvasútHortobágyi Vonuláskutató ÁllomásHortobágyi Csillagoségbolt-parkTanösvények, látogatható területek, látogatási szabályzatKultúrtörténeti, építészeti értékekVezetett túrákMátai Ménes és szekérprogramPusztai ÁllatparkHNP Szállás - Fecskeház Erdei Iskola
Igazgatóság egyéb bemutatóhelyei
Tiszakürti ArborétumTisza-tavi Vízi SétányBátorligeti ŐslápmúzeumKölcsey-Kende Kúria KastélykiállításNagyiváni TájházTanösvények
Egyéb programok, látnivalók
Egyéb látnivalók, programtippek HortobágyonTisza-tóTiszavirágzás
Túrázás a Hortobágyon
LóhátonKerékpárralSzekérenGyalogCsónakkalNemzeti parki belépőkártyaLátogatási szabályzat
E-BIKE TÚRÁK
Mi az e-bike?E-bike túrák a Szatmár-BeregbenE-bike túrák a HortobágyonE-bike túrák a Tisza-tónál
Online jegyvásárlás
Pünkösdi planetáriumHortobágyi VadasparkÖsszes program
Turizmus - Hírek 2022-04-14


Megérkeztek a farkasok a Hortobágyi Vadasparkba
 

A szürke farkas (Canis lupus) a legnagyobb területen elterjedt emlősök egyike. Sikerét a falkában való vadászatnak és a falka összetartásának köszönheti. A Kárpát-medence egykori csúcsragadozójának száma azonban az emberi terjeszkedéssel egyre inkább csökkent, Magyarországról szinte el is tűnt.

A farkas egykor a puszta élővilágát is gazdagította. A Vadasparkban megtekinthető przewalski vadlovak és őstulkok természetes ellensége volt, fontos szerepet játszott a nagytestű fűevők állományszabályozásában. A Vadasparkban mindhárom fajt egymás mellett látva teljes képet kapunk a Hortobágyon egykor élt ikonikus fajokról. A bemutatóhelyünk 2011-es megalakulása óta látható farkasok a fajok közül szinte a legnépszerűbbek voltak, de a közel 15 éves egyedek - öregségi betegségekben - tavaly elpusztultak. Hogy látogatóink ne maradjanak le a jövőben sem a farkasok látványáról, idén egy új farkas trió kap otthont a Hortobágyi Nemzeti Park szívében létrehozott Vadasparkban.
 

Képen a három farkas új otthában

A három farkas új otthonában a Hortobágyi Vadasparkban


A Veresegyházi Medveotthonból érkező három fős falka szerdán vette birtokba a korszerűsített kifutót, így a Húsvét hétvégéjén érkező látogatók láthatják őket először.


Farkasaink elnevezésében kérjük a látogatók segítségét! A helyszínen kihelyezett gyűjtőládába 2022. április 30-ig bedobott szavazólapok kitöltésével lehet javaslatot tenni az új lakók nevére. A névjavaslatok közül Facebook-szavazás segítségével fogjuk kiválasztani a nyerteseket, hogy ezt követően egy külön esemény keretében ünnepelhessük meg névadásukat.

További jó hír, hogy Húsvét hosszú hétvégéjén a Hortobágyi Vadaspark hosszított nyitva tartással, 10.00-17.00 óra között várja vendégeit. Vadasparki járatok a Pásztormúzeum előtti térről indulnak 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 és 15.00 órakor. Jegypénztár a  Hortobágyi Csárda épületében, a Tourinform Irodában található. A húsvéti hortobágyi programokról további információk honlapunkon olvashatóak.

 

Nyomtatás

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ