Turizmus - Hírek 2022-03-27

Hortobágy húsvéti programjai

2022. április 15-18. (péntek-hétfő)

Pecsétgyűjtő játék

Húsvét alkalmából családi pecsétgyűjtő játékra invitáljuk a Hortobágyra érkező vendégeket.
A játék több helyszínen lesz elérhető:
Tourinform Hortobágy - Vadaspark
Hortobágy-halastavi Kisvasút
Mátai Ménes
Pusztai Állatpark
Hortobágyi Madárkórház
Hortobágyi Csárda
 

Játékszabályok

A játékban való részvétel feltétele 3 pecsét kigyűjtése a pecsétgyűjtő lapon.
A játékban csak a családi jegyet vásárló vendégek vehetnek részt, illetve a csárdában az étel fogyasztás is számít. A családi jegy vásárlásakor a vendégek egy darab pecsétgyűjtő lapot kapnak. Ebben kell gyűjteni jegyvásárláskor a pecséteket, melyek a játékban résztvevő létesítményekben (6 helyszín) kérhető. A napi nyereményekért vagy a fődíjért három pecsétet kell kigyűjteni. A csárdai fogyasztásért járó pecsétet a vásárlást igazoló blokk felmutatását követően a Tourinform irodában teszik be a pecsétgyűjtőbe. A pecsétgyűjtőket leadni naponta 9.00-17.00* között lehet a Tourinform irodában. Naponta az első 25 fő, aki kigyűjtötte a három darab pecsétet, garantált ajándékot kap, mely 1 darab hűtőmágnes és egy darab csoki tojás. Minden játékban részt vevő család ezen felül indulhat a fődíjakért. A játék időtartama alatt készítsenek egy fotót a meglátogatott helyszínek valamelyikén, úgy, hogy a pecsételő lap jól látható legyen a képen. Ezt követően a képet töltsék fel a „Húsvét a Hortobágyon” facebook eseményhez #husvetahortobagyon megadásával.

Az öt legtöbb like-ot begyűjtő kép tulajdonosát megajándékozzuk a fődíjak egyikével.

*Húsvét hétvégéjén a Tourinform iroda 9.00-17.00 között tart nyitva.

Biztassák ismerőseiket, hogy lájkolják a képüket legkésőbb a Kihajtási Ünnep kezdetéig (2022. április 23. 14:00), hogy Önöké lehessen a fődíjak egyike.

 

Fődíjak:
Családi belépő a Hortobágyi Vadaspark extra szafari programjára
Családi belépő az 54. Hortobágyi Lovasnapokra (2022. július 15-17)
Családi motorcsónaktúra a Hortobágy folyón
Családi belépő a Tisza-tavi Vízi Sétányra
Ingyenes éves parkolójegy Hortobágyon

A pecsétgyűjtő lap innen is letölthető vagy a helyszíneken is beszerezhető lesz.

A játékszabályzat innen letölthető és megtekinthető.

Az adatkezelési szabályzat innen megtekinthető és letölthető.

 

április 15-18. (péntek-hétfő)

Húsvétolás a Pusztai Állatparkban

Nyuszi és báránysimogató, tojáskeresés, játszóház, kézművesfoglalkozás.
A programok 10.00-18.00 óra között érhetőek el.

Információ: 30/621-2160 • E-mail: konyhaspista@gmail.com
www.pusztaiallatpark.hu

Kép a nyusziról

 

április 17-18. (vasárnap-hétfő)

Húsvét a Hortobágyi Madárparkban

Húsvéti tojáskereséssel, 11.00 és 14.00 órától madárbemutatóval, 16.00 órától gyógyult madarak szabadon engedésével várják a látogatókat a kórház munkatársai.


Információ: Tel.: 52/369-181 • E‐mail: madarkorhaz@gmail.com
www.madarpark.hu

 

április 15-16. (péntek-szombat)

E-bike túrák a Hortobágyi Nemzeti Parkban

április 15.: E-bike túra Hortobágy-Halastón
április 16.: E-bike túra Hortobágy-Halastón
 

 

április 15-18. (péntek-hétfő)

Húsvét a Hortobágyi Vadasparkban

A vadasparki program során a látogatók megismerhetik a Hortobágy jelenlegi faunáját, e mellett több olyan fajjal is találkozhatnak, amely az ember megjelenése előtt színesítette a puszta állatvilágát, mint például: farkas, vadló, keselyű, pelikán.
Ezen a négy napon az ide látogató gyerekek a vadaspark területén elrejtett tojások keresése közben ismerkedhetnek meg a vadaspark lakóival, a tojásban kérdés lesz, mely helyes megválaszolásával kis ajándékkal jutalmazzuk őket a vadaspark büféjében. 12.00 órától pedig látványetetésen is részt lehet venni mind a négy nap.

A programon a Hortobágyi Vadaspark belépőjegyének megvásárlásával lehet részt venni, mely a Hortobágyi Csárda Tourinform irodájában kapható. A vadasparkba a nemzeti park járműve szállítja minden egész órakor 10.00 és 15.00 óra között a vendégeket. A vadasparkból vissza minden óra félkor, utolsó járat 16.30-kor indul.

Információ: Tel.: 52/589‐000 • E‐mail: info@hnp.hu

 

április 15-18. (péntek-hétfő)

Tourinform Hortobágy

Az információs iroda a Hortobágyi Csárda Kilenclyukú híd felőli részében működik. A Hortobágyra érkező vendégek információt kaphatnak a térség turisztikai programlehetőségeiről, rendezvényeiről, szállás- és vendéglátóhelyeiről. Az információs irodában nemzeti parki belépőkártya és vadasparki jegy vásárlására van lehetőség. A húsvéti hosszúhétvégén 9.00 és 17.00 óra között itt lehet leadni a pecsétgyűjtő lapokat.

 

Hortobágy-Halastavi Kisvasút

A kisvasút a húsvéti hosszúhétvégén 10.00, 12.00 és 14.00 órától indul. Jegyek vásárolhatók elővételben adott nap 9.00 óráig online: hnp.jegy.hu vagy személyesen Hortobágy-Halastón a Halászbárka Fogadóközpontban (33-as főút 67 kmkő közelében letérve a főútról Hortobágy-Halastón irányába) az indulás előtt 30 perccel készpénzben.

A kisvasút mentén elterülő Hortobágy-halastavi tanösvény szintén látogatható, melynek feltétele a nemzeti parki belépőkártya megvásárlása online hnp.jegy.hu weboldalon keresztül vagy  személyesen Hortobágy-Halastón a 8.00 és 16.00 óra között nyitva tartó Halászbárka Fogadóközpontban (33-as főút 67 kmkő közelében letérve a főútról Hortobágy-Halastón irányába).

 

Motorcsónaktúra a Hortobágy folyón

A  Hortobágy folyó természeti szépségeit és halászati eszközbemutatót tartalmazó 1 órás túra a Kilenclyukú híd lábától indul előzetes bejelentkezéssel.
Konyhás István
Tel: 30/621-2160

 

Mátai Ménes

Mátai Ménes szervezésében induló lovasszekeres túra a húsvéti hosszúhétvégén 10.00, 12.00 és 14.00 órától indul. A program keretében a rackajuhokat és a csikósbemutatót tekintik meg.
A program időjárásfüggő és előzetes bejelentkezés javasolt.

Mátai Ménes
Tel: 70/492-7655

 

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet