Turizmus - Hírek 2023-08-25

A Hortobágyi Nemzeti Park nem csupán nappal a háborítatlan természet szimbóluma, de éjszaka is hasonlóan kiváló adottságai vannak. Míg a nagyvárosok központjából csak egy-két tucatnyi, az átlagos településekről pár száz csillag figyelhető meg, addig a hortobágyi horizonton mintegy kétezer fénypontot érzékelhetünk.

Naplemente előtt szakvezető kíséretében kb. 1 órás sétára várjuk az érdeklődőket: megtekintjük a Vadaspark lakóit, illetve látványetetés keretein belül előcsalogatjuk az éjszaka aktív ragadozókat.

A képen a száját nyalogató farkas látható

A csillagászati program a látványetetés és szakvezetés után kb. 19.30 órától kezdődik. A Hortobágyi Csillagoségbolt-parkban a lakott területektől távol eső, zavaró fényektől mentes Vadasparkban rövid előadás után megismerkedünk a késő tavaszi csillagos égbolttal, a csillagképekkel, a hozzájuk fűződő pásztorhagyományokkal. Távcsővel megnézzük a Naprendszer aktuálisan látható bolygóit (az első negyedben lévő Hold kráterei, hegyei, a Vénusz sarlója, a Mars hósapkája) és a világűr távoli objektumait (nyílthalmazok, galaxisok, stb.).

A program helyszíne a Hortobágyi Vadaspark, ahová a nemzeti park buszával szállítjuk be a vendégeket a Hortobágyi Csárda parkolójából (Hortobágy, Petőfi tér 1.) és a program végén kb. 22.30 órakor vissza oda.

Találkozó: 2023. szeptember 16. (szombat) 17:30 Hortobágyi Csárda parkoló (Hortobágy, Petőfi tér 1.)

Minimum létszám: 10 fő, maximum létszám 35 fő

Ár: 3700 Ft/felnőtt, 3200 Ft/diák, nyugdíjas, 11850 Ft/család (2 felnőtt, 1 vagy 2 gyermek), mely összeg kizárólag készpénzben fizethető a program indulásakor. Kérjük, hogy a program gördülékenysége érdekében a pontos összeget készítsék elő. Az ár tartalmazza a vadasparki transzfert (oda-vissza), vadasparki belépőjegyet, a látványetetést, a szakvezetés és a csillagászati program árát.

A program időjárásfüggő és csak derült időben tartható meg. Előzetes bejelentkezés szükséges.

Előzetes bejelentkezés
Tourinform Hortobágy
Tel: 52/589-000 (hétfő kivételével 9.00-15.45)

Magyarország kiemelkedő művészei, ismert személyiségei osztják meg velünk gondolataikat egy-egy videóüzenetben a pusztáról, a  Pusztán Gondolatok című videósorozatunkban. Havonta megjelenő Kalendárium kisfilmjeink, pedig az 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park természeti értékeit mutatják be. 

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet