Turizmus - Hírek 2023-04-18

A Világörökségünk, a Puszta Napja alkalmából 2023. április 22-én és 23-án csillagászati bemutatót tartunk, mely programokról alább olvashatnak.

 

Csillagles a Hortobágyi Vadasparkban - 2023. április 22. (szombat)

 

A csillagok megfigyelése kiváló esti programot nyújt bárki számára. A Hortobágyi Csillagoségbolt-park adottságai csak még tovább fokozzák az élményt, hisz a fényszennyezés hatása mérsékelt, így sokkal több csillag válik láthatóvá innen. A Hortobágyi Nemzeti Park túrát szervez a csillagok megfigyelésére 2023. április 22-én (szombaton) a Hortobágyi Vadasparkban.

A képen pelikánok a naplementében

A vadasparki buszjárat a Hortobágyi Csárda parkolójából viszi be a vendégeket a vadasparkba, a busszal az utazás kb. 10 perc. Ezt követően a vendégek a sötétedésig a park éjszakázni készülő nappali, illetve az ébredező éjszakai lakóival ismerkedhetnek meg egy szakvezető kíséretében. A vadasparki szakvezetés után a csillagászati program során a Hortobágyi Csillagoségbolt-parkban a lakott területektől távol eső, zavaró fényektől mentes Vadasparkban rövid előadás után megismerkedünk a tavaszi csillagos égbolttal, a csillagképekkel, a hozzájuk fűződő pásztorhagyományokkal. Távcsővel megnézzük a Naprendszer aktuálisan látható bolygóit (az első negyed előtti vékony Holdsarló kráterei, hegyei, a Vénusz sarlója, a Mars hósapkája) és a világűr távoli objektumait (nyílthalmazok, galaxisok, stb.).

A csillagászati program után a vendégeket a nemzeti park busza a Hortobágyi Csárda parkolójába szállítja vissza.

Találkozó: 2023. április 22. (szombat) 17.30, Hortobágyi Csárda parkolója (Hortobágy, Petőfi tér 1.)
A program vége: kb. 22.00
Minimum létszám: 10 fő, maxiumum létszám: 40 fő

Részvételi díj: 3 700 Ft/felnőtt; 3 200 Ft/gyerek; 10 500 Ft/család (2 felnőtt, 1 vagy 2 gyerek), melyet a buszra történő felszálláskor kizárólag készpénzben lehet kifizetni.

A programot kizárólag derült ég esetén tartjuk meg! A programra előzetes bejelentkezés szükséges, mely az alábbi elérhetőségen tehető:
HNP Látogatóközpont
52/589-000 (hétfő kivételével 9.00-15.30 között)

 

A képen egy bolygó látható

 

 

Csillagles Hortobágy-halastón - 2023. április 23. (vasárnap)

 

A csillagok megfigyelése kiváló esti programot nyújt bárki számára. A Hortobágyi Csillagoségbolt-park adottságai csak még tovább fokozzák az élményt, hisz a fényszennyezés hatása mérsékelt, így sokkal több csillag válik láthatóvá innen. A Hortobágyi Nemzeti Park túrát szervez a csillagok megfigyelésére 2023. április 23-án (vasárnap) a Hortobágy-halastavi bemutatóterületen.

 

A csillagászati program során a Hortobágyi Csillagoségbolt-parkban a lakott területektől távol eső, zavaró fényektől mentes Hortobágy-halastón rövid előadás után megismerkedünk a tavaszi csillagos égbolttal, a csillagképekkel, a hozzájuk fűződő pásztorhagyományokkal. Távcsővel megnézzük a Naprendszer aktuálisan látható bolygóit (az első negyed előtti vékony Holdsarló kráterei, hegyei, a Vénusz sarlója, a Mars hósapkája) és a világűr távoli objektumait (nyílthalmazok, galaxisok, stb.).

 

Találkozó: 2023. április 23. (vasárnap) 19.30, Hortobágy-halastavi Kisvasút régi indítóállomása (33-as főút 67 kmkőnél lekanyarodva a főútról Hortobágy-halastó irányába a bekötőúton további kb. 2 km)
A program vége: kb. 22.00
Minimum létszám: 10 fő, maxiumum létszám: 40 fő

Részvételi díj: 2 300 Ft/felnőtt; 1 500 Ft/gyerek; 5 700 Ft/család (2 felnőtt, 1 vagy 2 gyerek), melyet érkezéskor a kollégánál kizárólag készpénzben lehet kifizetni.

A programot kizárólag derült ég esetén tartjuk meg. A programra előzetes bejelentkezés szükséges, mely az alábbi elérhetőségen tehető:
HNP Látogatóközpont
52/589-000 (hétfő kivételével 9.00-15.30 között)

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet