Turizmus - Hírek 2021-07-26

Otthonról haza!

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság is részt vesz az Aktív Családi Napon Nyíregyházán

 

Mozgalmas, izgalmas családi nap központi helyszíne lesz július 31-én a Sóstói Múzeumfalu Nyíregyházán.

A Középkori Templomok Útja Egyesület szervezésében innen indulnak és ide érkeznek azok a vezetett kerékpár- és gyalogtúrák, melyek célja a Nyíregyháza, a Rétköz, a Sóstói-erdő megismerése. A nap folyamán Nyíregyháza és a térség több aktív és turisztikai civil szervezetének közreműködésével számos aktív és kulturális program, sportesemény közül választhatnak az érdeklődők.

Különböző nehézségű, vezetett kerékpártúrák indulnak Nyíregyháza, a Nyírség és a Rétköz felfedezésére a belépő túráktól, a teljesítménytúráig. A vezetett kerékpáros túrákra a nemzeti parktól e-bike-okat is lehet bérelni a helyszínen. Gyalogtúrák, természetjáró programok, vezetett séták keretében fedezhetik fel a Sóstói-erdőt és Sóstót. Szakvezetők, idegenvezetők mutatják be az egyes helyszíneket, és mesélnek olyan történeteket, melyeknek köszönhetően közelebb kerülhetnek a város épületeihez, a térség meghatározó és izgalmas örökséghelyszíneihez.

A túrák mellett pár órára kincskeresőkké válhatnak a vendégek. Ezt a játékos programot kifejezetten családoknak ajánlják, hogy a szülők és gyermekek közösen élhessék meg a felfedezés örömét. A sok program között akár a Nordic walking és a vízitúrázás alapjait is megtanulhatja bárki szakemberek segítségével. A Sóstói Múzeumfaluban pedig számos kulturális programmal várják az érdeklődőket 08:00-18:00 óra között, ahol fellép a Melounge zenekar.

 

A részletes program az alábbi linken található:

http://www.oroksegtura.hu/programjaink/szakmai-rendezvenyek/aktiv-csaladi-nap-nyiregyhazan

 

A program az „Otthonról Haza” rendezvénysorozat keretein belül valósul meg, melynek célja, hogy a Nemzeti Összetartozás Családi Napok gondolatköréhez kapcsolódóan aktív programokon keresztül kösse össze a határon innen és túl élő magyarokat. A rendezvénysorozat keretén belül országhatáron innen és túl egynapos túrákat és családi napokat szerveznek 2021. június közepe és augusztus közepe között, 10 hétvégén. Nyíregyháza július 31.-én ad otthont a rendezvénysorozatnak, a nap főszervezője a Középkori Templomok Útja Egyesület.

 

Forrás: Középkori Templomok Útja Egyesület

 

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet