Turizmus - Hírek 2020-11-02

 

Hajnali darules autóval

Több ezer daru tölti az éjszakát a Hortobágy körüli halastavak lecsapolt medrében, majd napfelkelte után elindul táplálkozó helyeire. Először kisebb, majd egyre nagyobb csapatokban repülnek ki, amely gyönyörű látvány háttérben a napfelkeltével. A kihúzás megtekintésére autós túrára invitáljuk vendégeinket. Autóval a találkozó helyszínétől kb. 10-15 perces utat teszünk meg burkolt úton a célállomásig, majd onnan még pár száz méteres séta vár a résztvevőkre, így elkerülhető a madarak zavarása.

Találkozó: a Kadarcsi csárda parkolója (33-as főút 86 km kő közelében, Debrecen felől érkezve a Keleti-főcsatorna hídján át, majd a 33-as út nádudvari elágazóját is elhagyva kb. 50 m után a kanyarban).

A darules várható befejezés: napkelte.

A program időpontja:

  • november 7. (szombat): 5.45

Ár: 1500 Ft/felnőtt, 1000 Ft/gyermek (3-18 év), 4000 Ft/család (2 felnőtt+ max. 3 gyermek), fizetés kizárólag KÉSZPÉNZBEN. ***

Túravezető, információ: Szilágyi Attila 30/383-8637 30/894-5259

Várható befejezés: napnyugta, hazaindulás saját járművel.

Regisztráció: Előzetes jelentkezés szükséges!

A program változásának a jogát fenntartjuk!

*** OPCIONÁLIS PROGRAM: A túrán résztvevők aznap, részvételi jegyük felmutatásával a Hortobágyi Vadasparkot kedvezményesen, egységesen 1000 Ft-os belépővel látogathatják. Erre csak a program napján van lehetőség. A kapott nyugta/karszalag bemutatásával tudnak egy buszjárattal kijutni a Hortobágyi Vadasparkba. A buszjárat 10.00-14.00 között minden egész órakor indul a Pásztormúzeumtól (4071, Hortobágy, Petőfi tér). 10 perces utazással érik el a Vadasparkot, majd gyalogosan tudják felfedezni az ősi puszta vadvilágát. A vadasparki program időtartama kb. 1,5 óra.

 

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet