Turizmus - Hírek 2020-10-19

E-bike kerékpáros túraajánlatunk
az őszi szünetre

 

 

E-bike túra a Hortobágy keleti pusztáin

Helyszín: Nyári-járás, Nyírő-lapos (Hortobágyi Nemzeti Park)

Időpont: 2020. október 27. (kedd)

 

Program: A túra során a Hortobágy keleti pusztáit látogatjuk meg. A Debrecen felől érkező utazók itt találkozhattak elsőként a puszta tágas levegőjű világával, ahol az évszaknak megfelelő madár- és növényvilág mellett lehetőség van megtekinteni egy hagyományos pusztai juhhodályt és az ősi háziállat fajtánkat, a csavart szarvú rackajuhot is. Megtekinthetünk egy több, mint százéves gémeskutat, továbbá megkóstolhatják egy mélyfúrású ártézi kút vizét is. Megpihenünk a százéves eperfa tövében, miközben Magyarország legnépesebb vetési varjú kolóniáját is megnézzük.

 

A túra időtartama 4-5 óra (fél napos), a távja kb. 25-30 km. Szintemelkedés: 0

Előzetes bejelentkezés szükséges, jelentkezési határidő 2020. október 26. 14.00 óra
A túrán maximum 14 fő vehet részt! Kérjük, vegye figyelembe, hogy 
160 cm testmagasság alattiaknak korlátozott számban csak hagyományos terepi kerékpárokat tudunk biztosítani az e-bike helyett!

 

Túravezető: Szilágyi Attila természetvédelmi őr (30/383-8637)

Találkozás, indulás, fizetés: Hortobágy, HNP Látogatóközpont, 9 óra

Részvételi díj: 4000 Ft/fő*

*A részvételi díj a szakvezetést és a kerékpárhasználatot is tartalmazza.

Információ, bejelentkezés: Tel.: 52/589-000 • E-mail: turizmus@hnp.hu

 

***

 

A vad Hortobágy felfedezése e-kerékpárral

Helyszín: Malomházi tanösvény és Hortobágyi Vadaspark, Hortobágy – Hortobágy-Malomháza

Időpont: 2020. október 28. (szerda)

 

Program: A kerékpártúra a HNP Látogatóközponttól viszi a vendégeket a Hortobágyi Vadasparkba a Malomházi tanösvényen keresztül a Hortobágy folyó mentén. Az út során az őszi puszta látványa, a folyóparti ligeterdő élővilága tárul szemünk elé, kis szerencsével láthatjuk a pusztában legelő szürkemarha gulyát is. Az útvonal érinti a nemzeti park egyik maradvány sziki tölgyesét is, majd a folyó fölötti hídon átkelve, megérkezvén az állatkertbe, egy kötetlen séta keretében megismerkedhetünk Hortobágy egykori és jelenkori vadvilágának képvisleőivel, köztük a vadlovakkal, hortobágyi tulokkal, farkasokkal, keselyűkkel és palikánokkal. Mielőtt visszaindulunk a Látogatóközponthoz a játszótér és büfé kellemes feltöltődésre ad lehetőséget.

 

A túra időtartama megközelítőleg 2,5-3 óra (fél napos), a távja kb. 12 km. Szintemelkedés: 10 m

Előzetes bejelentkezés szükséges, jelentkezési határidő 2020. október 27. 14.00 óra
A túrán maximum 14 fő vehet részt! Kérjük, vegye figyelembe, hogy 160 cm testmagasság alattiaknak korlátozott számban csak hagyományos terepi kerékpárokat tudunk biztosítani az e-bike helyett!

 

A vadasparki túra ára a belépőjegyet is tartalmazza!

Túravezető: Szabó Zoltán szakvezető (30/609-5610)

Találkozás, indulás, fizetés: Hortobágy, HNP Látogatóközpont, 10 óra

Részvételi díj: 5000 Ft/fő*, saját kerékpárral 2500 Ft/fő

*A részvételi díj a vadasparki belépőt, a szakvezetést és a kerékpárhasználatot is tartalmazza.

Információ, bejelentkezés: Tel.: 52/589-000 • E-mail: turizmus@hnp.hu

 

Mindkét hortobágyi kerékpáros túrához tartozó FONTOS általános INFORMÁCIÓK

 

1) Részvételi díjak:
- fél napos túra:
 4000 Ft/fő**
- egész napos túra: 7000 Ft/fő**
- saját kerékpár esetén: -félnapos túra 1500 Ft/fő, -egész napos túra 3000 Ft/fő

**A részvételi díj tartalmazza a HNPI által biztosított e-bike vagy a 160 cm testmagasság alattiaknak a hagyományos túrakerékpárok használatát is. Egyéb belépők a részvételi díjon felül fizetendők.

2) Információ, bejelentkezés: Tel.: 52/589-000 • E-mail: turizmus@hnp.hu

A programok időjárásfüggők! Min. létszám 8 fő. A túrán maximum 14 fő vehet részt! Kérjük, vegye figyelembe, hogy e-bike kerékpárokat csak 160 cm fölötti testmagasságú embereknek, ez alattiaknak hagyományos túrakerékpárokat tudunk biztosítani!

3) Időjárásfüggőség, kölcsönzés: A túrákhoz e-bike-ot biztosítunk, melyet a Látogatóközpontban lehet átvenni és ott is kell leadni. A túrák során a csoport együtt mozog, nincs mód a csoporttól való különválásra! Kérjük, hozzon magával vizet, kényelmes ruházatot. Ajánlott felszerelés: távcső, fényképezőgép, esőköpeny és sapka időjárástól függően. A kerékpártúrák nagyrészt földutakon haladnak, ezért komolyabb felázás esetén elmaradhatnak (túravezetővel való egyeztetés minden esetben ajánlott!). Fizetés a helyszínen lehetséges a Látogatóközpontban, ahol a kerékpárkölcsönzés adminisztrációjához szükséges egy adatlap kitöltése, melyhez tartsa magánál a személyi okmányait.

 

***

 

Töltődj fel a Szamos töltésen! – Kerékpártúra Cégénydányádtól Szamosbecsig

Helyszín: Szamos-folyó mentén – Szatmár-Bereg

Időpont: 2020. október 28. (szerda)

 

Program: Kiinduló helyszínünk a Kende bárók mutatós kúriájának 14 hektáron megmaradt angol parkja, mely 1959 óta természetvédelmi terület. 
A túrába beépített további pihenők alkalmával a Szamos mentén fekvő szatmári települések Európa Nostra Díjas és egyéb különleges református templomait tekinthetik meg a kerékpározók. Utunk során a Szamos töltésén végighaladva természeti értékekeinket is megismerhetik. Ugyanis a Szatmári-síkon kanyargó folyó a története során végrehajtott többszöri mederrendezési munkálatok ellenére is megőrizte gazdag élővilágát.

 

Útvonal és látnivalók:

Cégénydányád (Cégénydányádi-park Természetvédelmi Terület tanösvénye, református templom) (0 km) - Gyügye (református templom, Szamos-folyó) (3 km; 12 perc). - Szamosújlak (református templom) (2,5 km; 10 perc). Szamossályi (református templom, Holt-Szamos) (3 km; 12 perc). Szamostatárfalva (református templom)(6,5 km; 26 perc). – Szamosbecs (3 km; 12 perc) Visszaút Cégénydányádra a Szamos-folyó töltésén (15 km; 60 perc)

 

Összes táv: 33 km

Időpont: 2020. október 28. (szerda)

Jelentkezési határidő: 2020. október 26. (hétfő)

Találkozás, indulás, fizetés: Gyülekező és kerékpárok kiosztása 08:30-tól Cégénydányádi Kende-kúriánál. Indulás 09:00 órakor Cégénydányádról.

 

1) Részvételi díj:
- egész napos túra: 7000 Ft/fő**
**A részvételi díj tartalmazza a HNPI által biztosított e-bike használatát is. Egyéb belépők a részvételi díjon felül fizetendők.

2) Információ, bejelentkezés: Tel.: 70/198-9731 • E-mail: szatmarbereg@hnp.hu

A programok időjárásfüggők!
Minimum létszám 8 fő. A túrán maximum 14 fő vehet részt!
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a kerékpárokat csak 160 cm fölötti magasságú embereknek tudunk biztosítani!

3) Időjárásfüggőség, kölcsönzés: A túrákhoz e-bike-ot biztosítunk, melyet Cégénydányádon, a Kende-kúriánál lehet átvenni és ott is kell leadni. A túrák során a csoport együtt mozog, nincs mód a csoporttól való különválásra! Kérjük, hozzon magával vizet, kényelmes ruházatot. Ajánlott felszerelés: távcső, fényképezőgép, esőköpeny és sapka időjárástól függően.
Fizetés a helyszínen lehetséges (Cégénydányád, Kende-kúria jegypénztára), ahol a kerékpárkölcsönzés adminisztrációjához szükséges egy adatlap kitöltése, melyhez tartsa magánál a személyi okmányait.

 

***

 

Adatvédelem: A rendezvényen fényképfelvételek készülhetnek, melyek az Igazgatóság saját facebook és honlap oldalain, kiadványaiban való felhasználásához a túrákon részt vevők hozzájárulnak.

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet