Turizmus - Hírek 2023-04-17

„Kosbor-túra” Április 22-én szombaton a Nagykunság egyik legszebb védett tavaszi virágmezejének megtekintése a cél, ahol a szakvezetés során a túra névadóján (Agárkosbor (Anacamptis morio)) túl megismerkedhetünk a területre jellemző egyéb növény és állatvilággal, felszíni formákkal.

A képen egy agárkosbor látható

Meglátogatunk egy tölgyerdővel körbevett mesebeli kis tavat és talán az elsőként érkezett partifecskékkel is találkozhatunk egy közeli (direkt számukra kialakított) löszfalnál. A túra végén egy rövid online kvízzel tesztelhetjük frissen szerzett tudásunkat.

Az aktuális virágzásról, útviszonyokról (virágzás csúszása, kell-e gumicsizma, vagy sem) érdemes túrát megelőző napokban érdeklődni.

Indulás: 2023. április 22. (szombat) 10.00 óra

Találkozási pont: Tomajmonostora Tomaj ABC, ahonnan mindenki saját autóval pár km-t megtéve juthat el a kosborokhoz a szakvezető autóját követve konvojban.

Részvételi díj: 1500 Ft /fő, mely kizárólag készpénzben a túravezetőnél fizethető. Kérjük a program gördülékenysége érdekében a pontos összeget készítsék elő kollégánknak.

Minimum létszám: 10 fő, maximum létszám: 25 fő.

Túra időtartama: 2-3 óra.

A túra függ a virágzás ütemétől és előzetes bejelentkezéshez kötött!

További információ, előzetes bejelentkezés
Tel: 52/589-000
E-mail: info@hnp.hu

 

Magyarország kiemelkedő művészei, ismert személyiségei osztják meg velünk gondolataikat egy-egy videóüzenetben a pusztáról, a  Pusztán Gondolatok című videósorozatunkban. Havonta megjelenő Kalendárium kisfilmjeink, pedig az 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park természeti értékeit mutatják be. 

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet