Turizmus - Hírek 2022-04-25

Program

A JELENTKEZÉS ERRE A TÚRÁRA LEZÁRULT.

A túra gyalogos, fél napos, nem megerőltető, igény szerint több helyen megállókkal, de büfét, mosdót (civilizációt) nem érint, ezt mindenképpen érdemes figyelembe venni. Az időjárás miatt a (föld)útviszonyok folyamatosan változhatnak ezért érdemes a szandáltól a gumicsizmáig bármire felkészülni, illetve közvetlenül túra előtt érdeklődni a terepviszonyokról.

Kép a partifecskékről

Nagykunság északi részén lévő löszhátak adnak otthont több partfalban költő madár számára is. A felhagyott homoknyerő-helyekben biztonságosan fészkel a legkisebb termetű fecskefajunk, a partifecske (Riparia riparia) és a túránk névadójául szolgáló színpompás gyurgyalag (Merops apiaster) is. Célunk, hogy ezt a két fajt most e vezetett túra alkalmával ne csak messziről távcsővel, hanem természetes élőhelyükön szinte testközelből is megfigyelhessük. A madarak zavarásának elkerülése érdekében viszont fegyelmezett és a vezető kéréseit maradéktalanul betartó magatartás az elvárt.

Kép a gyurgyalagról

Utunk során az itt jellemző növényekről, felszíni formákról is hallhatunk majd érdekességeket.           

A program zárásaként összevethetjük majd kinek milyen szép gyurgyalag fotója sikerült, a mobil internet és a Kahoot program segítségével pedig egy rögtönzött online versenyt rendezünk a túrán szerzett friss tudásunkból.

Helyszín: Abádszalók, Tiszaszentimre környéke
Időpont: 2022. május 28. (szombat) 8.00 - kb. 11.00
Találkozó: 8.00 óra, Tiszaderzs, Coop Abc parkolója, Arany János út 2. ahonnan a vendégek saját gépjárműveikkel (normál személygépkocsi megfelelő) közelítik meg a terepi helyszínt kollégánk autóját követve

A szakvezetéses túrán való részvétel díjhoz kötött, mely tartalmazza a szakvezetés árát.
Részvételi díj: 1500 Ft/felnőtt; 1000 Ft/gyerek (14 éves korig)
A részvételi díj kizárólag készpénzben fizethető a túra indulásakor! A túra gördülékenysége érdekében kérjük hogy a pontos összeget készítsék elő kollégánknál.

A program időjárásfüggő és előzetes bejelentkezés szükséges!

Minimum létszám: 6 fő, maximum létszám: 20 fő

A túrára való jelentkezés az űrlap végén található küldés gombbal válik véglegessé. A túra részleteiről az Ön által megadott e-mail címre az űrlap kivonatát a küldés gomb megnyomása után azonnal küldjük.

További információ, túravezető:
Kiss Ferenc
Tel.: 30/242-4063

 

A JELENTKEZÉS ERRE A TÚRÁRA LEZÁRULT.

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet