"Csárdák útja" tematikus útvonal

Kedves Vendégeink!

 

A HNP Látogatóközpont, a Körszín és a Pásztormúzeum épülete zárva tart, mert a "Világörökségünk - a Puszta” elnevezésű GINOP pályázat keretében ezen épületek kiállításai megújulnak, egy új kávézó kerül kialakításra. A Körszín épületének a helyén épül meg a HortobágyInfó épülete, amely elkészültekor az új Tourinform Hortobágy irodának is helyet ad majd.

A Tourinform Hortobágy irodája átköltözött a Hortobágyi Csárda épületébe, ahol február-március hónapban kedd-péntek 8.00 és 16.00 óra, szombat-vasárnap 9-16 óra között várjuk vendégeinket személyesen vagy az alábbi elérhetőségek egyikén. Hétfőnkélnt irodánk zárva tart.

52/589-000; 52/369-140
E-mail: info@hnp.hu; hortobagy@tourinform.hu

 


Utazzunk együtt a „történelem országútján”, a csárdák útján!

 

A „Csárdák útja” tematikus útvonal a régi, Debrecen és Pest közötti állathajtó, kereskedelmi és postaútvonalként is szolgáló Sóúton vezeti végig a látogatókat.

A csárda útvonal nyugati kapuja a Tiszafüred határában lévő, legeredetibb állapotában fennmaradt Meggyes csárda, míg a keleti végén az egykor debreceni földön álló Kadarcsi csárda tornácos épülete található.

Ha a Hortobágyra, a Magyar Pusztára érkezünk, mi is, akárcsak a múlt utazói, a végeláthatatlan fű- és nádtenger vándorai, vagy még inkább vendégei leszünk. A többnapos út közben megszomjazunk, megéhezünk. A puszta étvágyat csinál, finom ételekhez, hűsítő italokhoz, na meg sokszínű látnivalóihoz is.

A csárdák több évszázados falai között napjaink turistái is felfrissülést nyerhetnek, a Hortobágyi csárdában tájjellegű ételekkel csillapíthatják éhségüket.

A Hortobágyi Nemzeti Parkon keresztül keletről nyugat felé haladó tematikus útvonal mentén azonban sok egyéb látnivaló is akad, mint a Szálkahalmi tanösvény vagy Hortobágy községben a  Kilenclyukú híd. A hídon áthaladva, a Hortobágy folyó mentén juthatunk el a Hortobágyi Vadasparkba. Itt érkezünk el egy mozgalmas nap végére. Érdemes kényelmes szállást foglalnunk, például a mátai Fecskeház Erdei Iskolában.

Másnap új kalandokra indulhatunk Európa egyik legfontosabb vízimadár-élőhelyén haladó Hortobágy-halastavi Kisvasúton, majd Budapest irányában a Meggyes csárdát és az Egyek-pusztakócsi mocsarak mellett található górési Madárrepatriáló állomást kereshetjük fel.

 

 

További információ:

Tourinform Hortobágy

4071 Hortobágy, Petőfi tér (a Hortobágyi Csárda épületében)

Telefon: 52/589-000 • 52/369-140

E-mail: info@hnp.hu • hortobagy@tourinform.hu

 

 

 

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet