Természetiskolai programok a Tiszakürti Arborétumban

Természetiskolai programok a Tiszakürti Arborétumban

 

Kedves Pedagógus!

Köszönjük, hogy érdeklődik a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Tiszakürti Arborétum minősített természetiskola programjai iránt. A természetiskola programunk az óvodások, általános iskola alsós és felsős korosztályai részére készültek. A természetiskolai program kínálatunk programokból, modulokból és foglalkozásokból épül fel. Ezekből van lehetőségük válogatni, hogy az itt töltött napok számának, a gyermekek életkori sajátosságának, és a tananyaghoz való kapcsolódásuknak a függvényében milyen modulokat, foglalkozásokat választanak. Vannak olyan foglalkozások, amelyek önállóan is elérhetőek, de vannak olyanok is, amelyeket csak másokkal együtt választhatnak. Minden esetben feltüntettük, hogy ezek a foglalkozások/modulok milyen témakört ölelnek fel, milyen helyszínen valósulnak meg, mennyi időt vesznek igénybe és milyen áron érhetőek el. Ha bármilyen kérdésük lenne, kérem keressék kollégáinkat az arboreta@hnp.hu e-mail címen.

A tiszai ártéren őshonos tölgy – kőris - szil ligeterdő értékes, természetes erdőtársulásba kialakított grófi kertet az 1960-as évektől arborétummá kezdték el fejleszteni, s ez a munka mind a mai napig tart. A kert újabb érdekes fás és lágyszárúakkal bővül, figyelembe véve az ökológia válság támasztotta kihívásokat, életteret biztosítva az alföldi tájban egyre ritkában előforduló beporzóknak, denevéreknek, rovaroknak, madaraknak, gombáknak stb. Az Arborétumban legjelentősebb tájképi értéket az idős kocsányos tölgyek uralta ligetes erdőfoltok, valamint a közöttük elterülő tágas terek adják. Kiemelkedő értéket képez a kert közepén élő közel 350-400 évesre becsült kocsányos tölgy is. Az érkező látogatók kényelmét a bejáratnál szép fogadóépület szolgálja, ahol a pénztár, büfé, kiállító tér, mosdók (mozgáskorlátozottak számára is) találhatók. A természetiskolai foglalkozások céljára konferenciaterem áll rendelkezésre. Az arborétum területe 60 ha, és közel 4 km hosszan kövezett sétaút épült, de a gyepekbe nyírt utak is vezetik az érdeklődőket a szebbnél szebb látnivalókhoz. Az arborétum részét képező fennmaradt ártéri keményfás ligeterdő életközössége és a gyűjteményes területek gazdag állat- és növényvilága mind jól bemutatható a természetiskolai programjainkban, a kihelyezett információs és interaktív táblák tartalmukkal illeszkednek a foglalkozások tematikáihoz.

 

 

ÓVODÁSOK

Óvodásoknak szóló ajánlatunk 5 modulból és 17 foglalkozásból épül fel. A részletes programkínálat az alábbi linken érhető el.

PROGRAMKÍNÁLAT ÓVODÁSOKNAK - letölthető excel (.xlsx) file

 

ÁLTALÁNOS ISKOLA - ALSÓSOK

Alsósoknak szóló ajánlatunk 4 program, 9 modulból és 30 foglalkozásból épül fel. A részletes programkínálat az alábbi linken érhető el.

PROGRAMKÍNÁLAT - ALSÓSOKNAK - letölthető excel (.xlsx) file

 

ÁLTALÁNOS ISKOLA - FELSŐSÖK

Felsősöknek szóló ajánlatunk 3 program, 9 modulból és 29 foglalkozásból épül fel. A részletes programkínálat az alábbi linken érhető el.

PROGRAMKÍNÁLAT - FELSŐSÖKNEK - letölthető excel (.xlsx) file

 

minősítés, oklevél

 

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet