Természetiskolai programok a Cégénydányádi Kende-kúriában

Természetiskolai programok a Cégénydányádi Kende-kúriában

 

Kedves Pedagógus! 

Köszönjük, hogy érdeklődik a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Cégénydányádi Kende-kúria minősített természetiskola programjai iránt. A természetiskola programunk az óvodások, általános iskola alsós és felsős korosztályai részére készültek. A természetiskolai program kínálatunk programokból, modulokból és foglalkozásokból épül fel. Ezekből van lehetőségük válogatni, hogy az itt töltött napok számának, a gyermekek életkori sajátosságának, és a tananyaghoz való kapcsolódásuknak a függvényében milyen modulokat, foglalkozásokat választanak. Vannak olyan foglalkozások, amelyek önállóan is elérhetőek, de vannak olyanok is, amelyeket csak másokkal együtt választhatnak. Minden esetben feltüntettük, hogy ezek a foglalkozások/modulok milyen témakört ölelnek fel, milyen helyszínen valósulnak meg, mennyi időt vesznek igénybe és milyen áron érhetőek el. Ha bármilyen kérdésük lenne, kérem keressék Nagy Renáta kolléganőnket a szatmarbereg@hnp.hu e-mail címen.

A közelmúltban gyönyörűen felújított klasszicista Kende-kúria műemléki épülete a Szamos-parti Cégénydányádon található. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság gondozásában lévő épületet 14 hektáros, természetvédelmi oltalmat élvező angolpark veszi körül. Belül konferenciaterem és kiállítás található, utóbbi a kúria és az itt élt nemesi család történetét mutatja be, valamint megismertet a térség ismeretlen gasztronómiájával és Szatmár-Bereg természeti értékeivel. A park egyedi botanikai értékét egzotikus faritkaságok adják: vérbükk, mocsárciprus, páfrányfenyő, amerikai tulipánfa és más fajok teszi különlegessé a környezetet. A több száz éves egyedek bemutatását információs táblák segítik. A tanösvény mellett a tájba harmonikusan illeszkedő szabadtéri foglalkoztató, madármegfigyelő kunyhó, kerékpáros pihenő és denevérvédelmi bemutatóhely is várja a látogatókat. A természeti adottságokban gazdag, remek infrastruktúrával rendelkező létesítmény igen alkalmas helyszín diákcsoportoknak új ismeretek elsajátítására, tapasztalatszerzésre és kikapcsolódásra. Az itt dolgozó, szakmailag felkészült munkatársak ugyancsak erre jelentenek garanciát.

Cégénydányádi Kende-kúria

 

ÓVODÁSOK

Óvodásoknak szóló ajánlatunk 4 modulból és 16 foglalkozásból épül fel. A részletes programkínálat az alábbi linken érhető el.

PROGRAMKÍNÁLAT ÓVODÁSOKNAK  - letölthető excel (xlsx) file

 

ÁLTALÁNOS ISKOLA - ALSÓSOK

Alsósoknak szóló ajánlatunk 3 programból, 10 modulból és 35 foglalkozásból épül fel. A részletes programkínálat az alábbi linken érhető el.

PROGRAMKÍNÁLAT - ALSÓSOKNAK - letölthető excel (xlsx) file

 

ÁLTALÁNOS ISKOLA - FELSŐSÖK

Felsősöknek szóló ajánlatunk 3 programból, 10 modulból és 37 foglalkozásból épül fel. A részletes programkínálat az alábbi linken érhető el.

PROGRAMKÍNÁLAT - FELSŐSÖKNEK - letölthető excel (xlsx) file

 

minősítésről oklevél

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet