Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

III. Hortobágyi gyűrűző tábor


Sulikezdés előtt nagyon nagy élményben volt részük a III. Hortobágyi gyűrűző tábor résztvevőinek. A Magyar Madártani Egyesület és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság által meghirdetett tábor lakói mozgalmas és érdekes napokat tölthettek Hortobágy-Halastón a gyűrűző állomáson és közvetlen környezetében. A lelkes gyűrűzők már hajnal 6-kor kinn voltak a hálónál, kíváncsian figyelve a kora reggel mozgolódó madárvilágot, s egészen vacsoraidőig járták a halastavakat.
A gyerekek által vezetett fajlista alapján 111 fajjal találkoztunk, melyek közül nagy érdekességnek számított a Bivalyos-tóban megfigyelt vékonycsőrű víztaposó és a kőforgató, s közel 25 fajt gyűrűztünk. A legnagyobb sikere természetesen - mint mindig - a legszínpompásabb madaraknak volt, hálónkba akadt egy gyurgyalag és egy jégmadár is. A gyűrűzés egyik érdekessége, hogy visszafogásra került egy 2011-ben ugyanitt, a halastavi gyűrűzőállomáson gyűrűzött cserregő nádiposzáta.
A gyűrűzés mellett gyalogos- és kerékpáros túrák, kisvonatozás, előadások, akadályverseny, szalonnasütés színesítette hetünket.

Jó pihenést kívánunk a résztvevőknek, nagyon elfáradtunk mi is!

Jövőre találkozunk!

 


  

Nyomtatás

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ