Környezeti nevelés - Hírek 2023-08-23

Ahogy a Kerekes Band a Hortobágyot látja …

 

Fotó: Szilágyi Attila

 

A Kerekes Band fellépését nagy érdeklődés kísérte augusztus 18-án Debrecenben. A hazai kedvenc a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság meghívására érkezett a cívis városba, s a Nagyerdő szívében, a Békás-tó partján felállított színpadon mintegy 7000 fős közönség előtt lépett fel.

 

Fotó: Szilágyi Attila

 

A nemzeti park idén ünnepli fennállásának 50 éves évfordulóját és a Debreceni Virágkarneválra időzítették egyik legnagyobb szabású közönségprogramjukat a Hortobágy házhoz jön címmel. A napközbeni családi programokat este egy igazi hangulatos, nyár esti koncert zárta, melynek kiváló keretet nyújtott a már hagyományos városi gasztroesemény a Beer by Lake.

 

Fotó: Szilágyi Attila

 

A közel két órás produkció középpontjában a Hortobágyi Nemzeti Park értékeihez kötődő dalok álltak. Közreműködtek az idén 70 éves Debreceni Hajdú Néptáncegyüttes táncosai, akik többek között gyimesi, hajdúsági, somogyi és moldvai autentikus és kortárs táncokkal színesítették a zenei produkciót. Igazi élmény kavalkád zárta a műsort, melyet a táncos és a vízpárára vetített látványelemek együttesen fűszereztek. A Kerekes Band Hortobágy szeretete nem új keletű. Már az 1936-os Höllering rendezte Hortobágy című filmjének képi világa ihlette Back to Folk című videoklipjük is nagyban hozzájárult népszerűségük növeléséhez.

 

Fotó: Szilágyi Attila

 

A koncert záróakkordja és kétség kívül egyben leglátványosabb eleme a Békás-tó feletti vízfüggönyre vetített lézershow volt, mely a Hortobágyi Nemzeti Park természeti és kulturális értékeit mutatta be. 
 



Videó: Szilágyi Attila 

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet