Környezeti nevelés - Hírek 2023-04-24

Osztálykirándulások a HNPI működési területén

 

Számos bemutatóhelyünkön, tanösvényünkön várjuk szeretettel az érdeklődő vendégeinket, csoportjainkat a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság működési területén!

2023 kiemelkedő év a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság életében, hiszen fennállásának 50. évfordulóját ünnepeljük az idén. Ugyanakkor ebben az évben is számos fejlesztés, átalakítás folyik bemutatóhelyeinken. Ennek következtében az előző évekhez képest megváltozott módon tudjuk fogadni a bejelentkezett csoportokat, azonban a közeljövőben már egy teljesen megújult Hortobágy fogadja a hozzánk látogató gyermekeket és pedagógusokat!

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság pedagógusok, osztályok részére ajánlja az alábbi programlehetőségeit.

Hortobágy-halastavi Kisvasút

A hortobágyi halastavak közül a Hortobágy-Halastó Közép-Európa legnagyobb madárnyugvó- és pihenőhelye. Természeti túránk során a terület leglátványosabb részeit mutatjuk be. Lehetőség nyílik gémfélék, kócsagok, récék, vadlibák megtekintésére. A tanösvény mentén az ún. bivalyos tóban egy bivalycsorda is megfigyelhető. A terepen gyalogosan, illetve kisvonattal közlekedünk. A kisvasút menetideje egy irányba kb. 30 perc, távja 5 km.

Hortobágyi Vadaspark

A Vadasparkban a vendégek megismerhetik az egykoron Hortobágyon élt állatokat, mint például az őstulkokat, vadlovakat, gödényt és a fakókeselyűt, valamint találkozhatnak darvakkal, vízimadarakkal, őzekkel, vadmacskákkal, rétisasokkal, görényekkel is.

A Hortobágyi kirándulásokra jelentkezni és érdeklődni lehet: 

E-mail: oktatas@hnp.hu; Tel.: +36 30/383-8634 vagy 0630/631-3851 

 

Barangolás a Tiszakürti Arborétumban

A tiszai ártéren őshonos tölgy-kőris-szil ligeterdő különleges környezetében az arborétum növény- és állatvilágával szakvezetett túrákon, játékos vetélkedőkön, kézműves-foglalkozásokon keresztül ismerkedhetnek meg, a nagyobbak pedig akár kiegészíthetik kirándulásukat egy múzeumlátogatással.

Az arborétum programjaira jelentkezni és érdeklődni lehet: Tiszakürti Arborétum 


E-mail: arboreta@hnp.hu; Tel.: 56/318- 338, 56/568-020 vagy +3630/732-3662 és 30/732-3740
 

Kirándulások a Szatmár-Beregben

A mozaikos táj és a rendkívül gazdag élővilág számos kikapcsolódási lehetőséget nyújt nemcsak a nagyoknak, hanem még a kisebbeknek is. A programon megtekinthetik a Cégénydányádi Kölcsey-Kende kúriában található kiállítást, majd szakvezetett sétán vehetnek részt a tarpai Szőlő-hegy tanösvényen.

A programra jelentkezni és érdeklődni lehet: 

E-mail: szatmarbereg@hnp.hu, Tel.: 70/198-9731

 

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet