Környezeti nevelés - Hírek 2022-06-13

A nemzeti park igazgatóságokhoz kötődő erdei iskolai programszolgáltatás

 

A nemzeti park igazgatóságok Szervezeti és Működési Szabályzata értelmében az igazgatóságok állami feladatként ellátott alaptevékenységeik körében ellátják a természetvédelmi bemutató, ismeretterjesztő, valamint oktatási célú létesítmények fenntartásával és működtetésével kapcsolatos feladatokat, e mellett – ismeretterjesztő és foglalkoztató programok szervezésével – természetvédelmi oktatási, nevelési és ismeretterjesztési tevékenységeket végeznek.

A nemzeti park igazgatóságok által nyújtott erdei iskolai szolgáltatás szakmai színvonala mindig példaértékűnek volt tekinthető, azonban az egységes kínálat érdekében és a növekvő minőségbiztosítási elvárásokra válaszolva egy aktuális kérdéseket és kihívásokat felvállaló minősítési rendszer kidolgozása vált szükségessé.

Az új minősítési rendszerrel elsődlegesen a nemzeti park igazgatóságok által üzemeltetett erdei iskolák, mint létesítmények, valamint az erdei iskolai programszolgáltatás minősítése, minőségbiztosításának megalapozása volt a cél. A hagyományos, meglévő értékeket megőrizve, de új névvel és bővített tartalommal folyik tovább a nemzeti park igazgatóságoknál a környezeti nevelési munka és ezen belül is az erdei iskolai programszolgáltatás. Ezt a változási/minősítési folyamatot névváltozás is megerősíti, így a nemzeti park igazgatóságoknál az új minősítési rendszernek megfelelő erdei iskolai létesítmények és programok a minősített TERMÉSZETISKOLA nevet fogják viselni, ami jobban utal az igazgatóságok tevékenységére, a táj- és természetvédelem fontosságára, valamint a táji és természeti értékek bemutatásában végzett több évtizedes munkára.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság által üzemeltetett létesítmények közül az alábbiak nyerték el a megtisztelő MINŐSÍTETT TERMÉSZETISKOLAI LÉTESÍTMÉNYEK ÉS PROGRAMSZOLGÁLTATÁSOK címet:


TERMÉSZETISKOLA – MINŐSÍTETT BÁZISHELY

  • Fecskeház Erdei Iskola– Hortobágy-Máta

tanúsítvány

 

 

TERMÉSZETISKOLA – MINŐSÍTETT OKTATÓHELY

  • Kölcsey-Kende kastély – Cégénydányád
  • Tiszakürti Arborétum - Tiszakürt

    tanúsítvány    tanúsítvány

Mindenkit szeretettel várunk a létesítményeinkben és a programjainkon!

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet