Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

A nemzeti park igazgatóságokhoz kötődő erdei iskolai programszolgáltatás

 

A nemzeti park igazgatóságok Szervezeti és Működési Szabályzata értelmében az igazgatóságok állami feladatként ellátott alaptevékenységeik körében ellátják a természetvédelmi bemutató, ismeretterjesztő, valamint oktatási célú létesítmények fenntartásával és működtetésével kapcsolatos feladatokat, e mellett – ismeretterjesztő és foglalkoztató programok szervezésével – természetvédelmi oktatási, nevelési és ismeretterjesztési tevékenységeket végeznek.

A nemzeti park igazgatóságok által nyújtott erdei iskolai szolgáltatás szakmai színvonala mindig példaértékűnek volt tekinthető, azonban az egységes kínálat érdekében és a növekvő minőségbiztosítási elvárásokra válaszolva egy aktuális kérdéseket és kihívásokat felvállaló minősítési rendszer kidolgozása vált szükségessé.

Az új minősítési rendszerrel elsődlegesen a nemzeti park igazgatóságok által üzemeltetett erdei iskolák, mint létesítmények, valamint az erdei iskolai programszolgáltatás minősítése, minőségbiztosításának megalapozása volt a cél. A hagyományos, meglévő értékeket megőrizve, de új névvel és bővített tartalommal folyik tovább a nemzeti park igazgatóságoknál a környezeti nevelési munka és ezen belül is az erdei iskolai programszolgáltatás. Ezt a változási/minősítési folyamatot névváltozás is megerősíti, így a nemzeti park igazgatóságoknál az új minősítési rendszernek megfelelő erdei iskolai létesítmények és programok a minősített TERMÉSZETISKOLA nevet fogják viselni, ami jobban utal az igazgatóságok tevékenységére, a táj- és természetvédelem fontosságára, valamint a táji és természeti értékek bemutatásában végzett több évtizedes munkára.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság által üzemeltetett létesítmények közül az alábbiak nyerték el a megtisztelő MINŐSÍTETT TERMÉSZETISKOLAI LÉTESÍTMÉNYEK ÉS PROGRAMSZOLGÁLTATÁSOK címet:


TERMÉSZETISKOLA – MINŐSÍTETT BÁZISHELY

  • Fecskeház Erdei Iskola– Hortobágy-Máta

tanúsítvány

 

 

TERMÉSZETISKOLA – MINŐSÍTETT OKTATÓHELY

  • Kölcsey-Kende kastély – Cégénydányád
  • Tiszakürti Arborétum - Tiszakürt

    tanúsítvány    tanúsítvány

Mindenkit szeretettel várunk a létesítményeinkben és a programjainkon!

Nyomtatás

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ