Turizmus - Hírek 2023-06-22

Vadlovak hétvégéje a Hortobágyi Vadasparkban

2023. július 1-2. (szombat-vasárnap)

A világon, egyedülálló módon az utolsó fennmaradt vadlófaj a Przewalski ló. Ennek a kipusztulás széléről megmentett állatnak a története nemcsak sikeres fajvédelmi programnak mondható, hanem szimbólum is: nemzetközi összefogással és következetes, kitartó munkával megakadályozható a ritka, különleges fajok eltűnése. 

Július első hétvégéjén rövid vadlovas szakvezetést tartunk, melynek során közelebbről megismerhetjük ezeket a lenyűgöző patásokat. 

Jöjjön el Ön is, és ismerje meg e lenyűgöző állatok történetét, életmódját, viselkedését és a vadaspark többi vadállatát is!

A szakvezetések időpontjai:
2023. július 1-2.: 11.00 és 13.00 órás járatoknál

A vadaspark fakultatív programja továbbá az extra szafari, melynek során terepjáró segítségével megtekinthető a bemutató legelőnk vadlóháreme a rekonstruált őstulkokkal együtt. A szafari program időjárás és talajviszonyfüggő.

Megközelítés: a Hortobágyi Vadaspark a nemzeti park járművével közelíthető meg, mely a Hortobágyi Csárda parkolójából indul 10.00-16.00 óra között minden egész órakor.

 

A program árát a Hortobágyi Vadaspark belépője (2200 Ft/felnőtt, 1700 Ft/diák, nyugdíjas, 5850 Ft/családi) tartalmazza, kivéve az extra szafari programot. A vadasparki belépőjegy a Hortobágyi Csárda Tourinform Hortobágy irodájában vásárolható meg a busz indulása előtt. Az extra szafari programra jelentkezni és kifizetni (2300 Ft/fő) a vadasparki büfében lehetséges.

 

További információ
Tel.: 52/589-000 • 52/369-140 • E-mail: info@hnp.hu

 

Magyarország kiemelkedő művészei, ismert személyiségei osztják meg velünk gondolataikat egy-egy videóüzenetben a pusztáról, a  Pusztán Gondolatok című videósorozatunkban. Havonta megjelenő Kalendárium kisfilmjeink, pedig az 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park természeti értékeit mutatják be. 

 

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet