Turizmus - Hírek 2023-04-27

A Hortobágyi Nemzeti Park nem csupán nappal a háborítatlan természet szimbóluma, de éjszaka is hasonlóan kiváló adottságai vannak. Míg a nagyvárosok központjából csak egy-két tucatnyi, az átlagos településekről pár száz csillag figyelhető meg, addig a hortobágyi horizonton mintegy kétezer fénypontot érzékelhetünk.

Naplemente előtt szakvezető kíséretében kb. 1 órás sétára várjuk az érdeklődőket: megtekintjük a Vadaspark lakóit, illetve látványetetés keretein belül előcsalogatjuk az éjszaka aktív ragadozókat.

A képen pelikánok a naplementében

Csillagászati program: a Hortobágyi Csillagoségbolt-parkban a lakott területektől távol eső, zavaró fényektől mentes Vadasparkban rövid előadás után megismerkedünk a késő tavaszi csillagos égbolttal, a csillagképekkel, a hozzájuk fűződő pásztorhagyományokkal. Távcsővel megnézzük a Naprendszer aktuálisan látható bolygóit (az első negyedben lévő Hold kráterei, hegyei, a Vénusz sarlója, a Mars hósapkája) és a világűr távoli objektumait (nyílthalmazok, galaxisok, stb.).

Helyszín: Hortobágyi Vadaspark
Megközelítés: csakis vadasparki buszjárattal, amely a Hortobágyi Csárda parkolóból indul
Találkozó: 2023. május 27. (szombat) 18:30 Hortobágyi Csárda parkoló (Hortobágy, Petőfi tér 1.)

A program díja: 3700 Ft/felnőtt, 3200 Ft/gyerek, diák, nyugdíjas, 7350 Ft/család (2 felnőtt, 1 vagy 2 gyerek), mely ár tartalmazza a vadasparki belépőjegy, a szakvezetés, a látványetetés és a csillagászati bemutató árát.

19:00 Szakvezetés és látványetetés
21:00 Csillagászat
22:30 Program vége

 

A program időjárásfüggő, csak derült időben tartható meg és előzetes bejelentkezés szükséges a Tourinform Hortobágy elérhetőségein

A TÚRA TELTHÁZAS, TOVÁBBI JELENTKEZÉSEKET NEM FOGADUNK!

Magyarország kiemelkedő művészei, ismert személyiségei osztják meg velünk gondolataikat egy-egy videóüzenetben a pusztáról, a  Pusztán Gondolatok című videósorozatunkban. Havonta megjelenő Kalendárium kisfilmjeink, pedig az 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park természeti értékeit mutatják be. 

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet