Turizmus - Hírek 2022-04-13


Megérkeztek a farkasok a Hortobágyi Vadasparkba
 

A szürke farkas (Canis lupus) a legnagyobb területen elterjedt emlősök egyike. Sikerét a falkában való vadászatnak és a falka összetartásának köszönheti. A Kárpát-medence egykori csúcsragadozójának száma azonban az emberi terjeszkedéssel egyre inkább csökkent, Magyarországról szinte el is tűnt.

A farkas egykor a puszta élővilágát is gazdagította. A Vadasparkban megtekinthető przewalski vadlovak és őstulkok természetes ellensége volt, fontos szerepet játszott a nagytestű fűevők állományszabályozásában. A Vadasparkban mindhárom fajt egymás mellett látva teljes képet kapunk a Hortobágyon egykor élt ikonikus fajokról. A bemutatóhelyünk 2011-es megalakulása óta látható farkasok a fajok közül szinte a legnépszerűbbek voltak, de a közel 15 éves egyedek - öregségi betegségekben - tavaly elpusztultak. Hogy látogatóink ne maradjanak le a jövőben sem a farkasok látványáról, idén egy új farkas trió kap otthont a Hortobágyi Nemzeti Park szívében létrehozott Vadasparkban.
 

Képen a három farkas új otthában

A három farkas új otthonában a Hortobágyi Vadasparkban


A Veresegyházi Medveotthonból érkező három fős falka szerdán vette birtokba a korszerűsített kifutót, így a Húsvét hétvégéjén érkező látogatók láthatják őket először.


Farkasaink elnevezésében kérjük a látogatók segítségét! A helyszínen kihelyezett gyűjtőládába 2022. április 30-ig bedobott szavazólapok kitöltésével lehet javaslatot tenni az új lakók nevére. A névjavaslatok közül Facebook-szavazás segítségével fogjuk kiválasztani a nyerteseket, hogy ezt követően egy külön esemény keretében ünnepelhessük meg névadásukat.

További jó hír, hogy Húsvét hosszú hétvégéjén a Hortobágyi Vadaspark hosszított nyitva tartással, 10.00-17.00 óra között várja vendégeit. Vadasparki járatok a Pásztormúzeum előtti térről indulnak 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 és 15.00 órakor. Jegypénztár a  Hortobágyi Csárda épületében, a Tourinform Irodában található. A húsvéti hortobágyi programokról további információk honlapunkon olvashatóak.

 

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet