Turizmus - Hírek 2022-04-26

Program

A TÚRA JELENTKEZÉS LEZÁRULT!

A Tisza-tavi Vízi Sétány csak vízről közelíthető meg, ezért biztonságos csónakokba szállva egy rövid kis vízi úttal kezdjük a túrát. A néhány perces vízi élményt követően elindulunk a több mint 1,5 km-es pallóúton, ahol rengeteg természet-közeli élmény vár ránk. Távcsöves madármegfigyeléssel kezdünk az első madárvártánál, ahol küszvágó csérek fészkelnek a számukra kihelyezett mesterséges úszó szigeteken. A nádi madarak énekétől hangos további utunk során találkozunk majd ehető és mérgező növényekkel, jó idő esetén napfürdőző mocsári teknősökkel. Különböző interaktív játékokat próbálhatunk ki, de megismerkedünk a Tisza-tó történetével, sőt a folyamszabályozás előtti időket is felidézzük. Megnézünk egy kilátót és érintünk egy pihenő szigetet is, ahol megpihenhet a csapat. Büfé csak a kikötőbe visszaérve lesz, tehát mindenki valamennyi enni-innivalót hozzon magával, ha szükséges. A program zárásaként pedig a mobil internet és a Kahoot program segítségével egy rögtönzött online versenyt rendezhetünk majd a túrán szerzett friss tudásunkból.

Kép a függő cinegéről

Helyszín: Fűzfa Kikötő, Poroszló
Poroszló irányából a 33-as főúton a település utáni jobb kanyar után rögtön jobbra fel a gátra.(Tisza-tavi Vízi-Sétány kitáblázva)
Tiszafüred irányából a 33-as főúton közvetlenül Poroszló település előtt balra fel a gátra. (Tisza-tavi Vízi-Sétány kitáblázva)
A parkolni a gát és a Fűzfa Pihenőpark közötti füves területen lehet, a gyülekezés, pedig a gát túloldalán a Fűzfa kikötőben lesz.
 

Időpont: 2022. május 14. (szombat) 9.00-12.00
Találkozó: 8.45 óra, Fűzfa Kikötő, Poroszló

A szakvezetéses túrán való részvétel díjhoz kötött, mely tartalmazza a vízi sétány belépőjegyét és a szakvezetés árát.
Részvételi díj: 3000 Ft/felnőtt; 2000 Ft/gyerek (14 éves korig)
A részvételi díj kizárólag készpénzben fizethető a túra indulásakor a szakvezetőnél! A túra gördülékenysége érdekében kérjük, hogy a pontos összeget készítsék elő fizetéskor.

A program időjárásfüggő és előzetes bejelentkezés szükséges!

Minimum létszám: 6 fő, maximum létszám: 20 fő

A túrára való jelentkezés az űrlap végén található küldés gombbal válik véglegessé. A túra részleteiről az Ön által megadott e-mail címre az űrlap kivonatát a küldés gomb megnyomása után azonnal küldjük.

További információ, túravezető
Kiss Ferenc
30/242-4063

A TÚRA JELENTKEZÉS LEZÁRULT!

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet