Turizmus - Hírek 2019-09-11

Daruváró

Szeptember 28-án, Daruváró hétvégénken kezdődik az őszi "daruszezon"! Ekkor indulnak a vonulási időszakban nálunk tartózkodó több ezer daru naponta ismétlődő, az éjszakázóhelyekre történő "behúzásának" a megtekintésére szervezett darumegfigyelő programjaink. A Hortobágyi Vadasparkban a pusztai állatvilág több más képviselőjével együtt a darut is tesközelből vehetik szemügyre.
Tiszteletünk jeléül e nemes madár bemutatására külön kiállítás szolgál, "Darvak Világa" címmel. Az ingyenesen látogatható kiállításban a kivételes madár és öt kontinensen élő rokonainak biológiai jellegzetességeit és az emberi kultúrában játszott kiemelt szerepét interaktív és hagyományos eszközök segítségével  ismerhetik meg.. A Hortobágyi Csárda kiállításában most, rendhagyó módon, a helytörténeti érdekességeken túl daru origami készítésével és egyéb kézműves foglalkozásokkal mulatjuk az időt a darvak délutáni megérkezéséig.

A Vezetett túra a darvak nyomában túrához saját autó és előzetes bejelentkezés szükséges. A túra minimum 10 fő esetén indul.


A túrákról részletes információ:
http://www.hnp.hu/hu/szervezeti-egyseg/turizmus/707/daruvonulas-turak-2019

Információ, darus túrákra bejelentkezés
Tel.: 52/589-000 (kedd-péntek 9.00-15.00; hétvége 11.00-15.00)
E-mail: info@hnp.hu

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet