Turizmus - Hírek 2020-08-24


Lepkék tömegei repültek a virágos gyepek fölött

 

A megye minden tájáról eljöttek a Beregbe a természetjárás kedvelői. Sőt, a térségben nyaraló, az ország távolabbi pontjairól érkező résztvevők is voltak a pénteki kornistárnics túrán. A Nyírség-Szatmár-Bereg Tájegység által szervezett délelőtti programra népes csapat gyűlt össze, akik a hőség ellenére nagy érdeklődéssel vágtak neki a sétának.
 



A kornistárnics túra résztvevői 
 


A program során megismerkedtünk az enciánkék színben pompázó kornistárniccsal, valamint az őszi vérfűvel és a sziki kocsorddal is, melyek mind szép számmal láthatóak a Márokpapi mellett elterülő gyepeken. Ugyanakkor bemutattuk azokat a lepkefajokat is, amelyek életmódjukkal szorosan kötődnek ezekhez a növényekhez. Néhányukat fotók segítségével szemléltettük, azonban láthattuk a szürkés-hangyaboglárka lepkék tojásait a kornistárnicsok virágain, és a nagy szikibagoly hernyóinak rágásnyomait is megtaláltuk egyes sziki kocsordok tövén.
 



Szürkés-hangyaboglárka lepke petéi a kornistárnicson 

 

A jó hangulatban eltöltött túra során szorgalmasan fényképeztük az érdekességeket, így nagyon sok szép fotót sikerült készíteni a növényekről, lepkékről, és egyéb utunkba akadó élőlényekről.
 

Forrás, fotók: 
Hunyadi Tünde - HNPI 

 

A túra képekben:


 





 


 

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet