Turizmus - Hírek 2020-03-18

Virágzásváró túra

Igazi tavaszi hangulatú kirándulásban volt részünk

 

A kárpáti sáfrány több lelőhelye ismeretes a Bereg-Szatmári-síkon, melyek közül idén is a Magosligeti-erdőben lévő állományát vettük szemügyre Virágzásváró túránk alkalmával.

Már március első heteiben elkezdtek kibújni a tavasz első hírnökei. Azonban a jó időnek köszönhetően a kárpáti sáfrányok mellett már erdélyi csillagvirágok, berki szellőrózsák, odvas keltikék, sárga tyúktaréjok is bontogatták szirmaikat.

A korábbi napok csapadékos időjárása sem tántorította el a lelkes érdeklődőket, akik szombat reggel gyülekeztek az út melletti bejárónál. Kis csapatunkkal a regisztrációt követő rövid ismertető után el is indultunk az erdő mélyébe.

A szakvezetéses túra során megismerkedtünk a körülöttünk pompázó virágokkal és a terület más természeti értékeivel is, miközben mindenkinek alkalma nyílt arra, hogy lefényképezhesse a növényeket. Még a legfiatalabb résztvevők is igen nagy igyekezettel készítették saját fotóikat.

Az igazán kellemes időnek köszönhetően az erdő tavaszi zenéjét is hallhattuk. Széncinegék és erdei pintyek énekétől volt hangos a sétánk, melynek aláfestéseként a harkályok és fakopáncsok doboltak az öreg tölgyeken.  

 

 

Szöveg: Hunyadi Tünde

Fotók: Hunyadi Tünde, Arlett Péter

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet