Turizmus - Hírek 2021-06-21

Tisztelt Érdeklődők!

 

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai az idei évben is folyamatosan figyelik a Tiszát, hogy a legelső kérészek megjelenésétől tudjuk értesíteni Önöket.

Igyekszünk a tiszavirágzás szempontjából legjobbnak ígérkező napokat kiválasztani és olyan helyszíneket javasolni, melyeket önállóan is meglátogathatnak, vagy egyéni bejelentkezéssel hajós túrán vehetnek részt.

Így a honlapunkon és facebook oldalunkon megadott információk segítségével Önök is jelen lehetnek e természeti jelenség folyamatának megfigyelésében.

A Tiszavirág Híradóra történő feliratkozással pedig folyamatosan kaphatnak naprakész információt a kérészrajzásról.

 

2021-ben az alábbi helyszíneken lehet megfigyeléseken részt venni:

  • Tiszakürt-Tiszainoka - szervezett programot hirdetünk, amikor úgy látják Kollégáink, hogy elindul a tiszavirágzás. Erről előzetesen e-mail-ben értesítjük a regisztráltakat. Bővebb információ itt.
  • Tiszafüred (Tisza-tó térsége) - külön programot nem hirdetünk, azonban a kikötők megadott elérhetőségein lehet jelentkezni hajós kirándulásra. Részletek itt.
  • Tivadar - Kisar közötti közúti híd - megfigyelő programot, szakvezetést nem tartunk, azonban a helyszínt szívesen javasoljuk a hídról történő megfigyeléshez. Leírás a helyszínről itt.

 


Tiszavirág vedlése
(Fotó: Kiss Ferenc)

 

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet