KÖZÉP-TISZA

Közép-Tisza térsége és
Tiszakürti Arborétum

Tartson velünk, s nézze meg Ön is, hogy „virágzik” a Tisza.

Egy szakvezetéssel egybekötött tiszavirág megfigyelés során lehetőséget nyújtunk, hogy közelebbről is megismerhesse ezt a páratlan természeti jelenséget.

Helyszínek:

Tiszakürti Arborétum - 5471 Tiszakürt, Bolza gróf u. 5. (GPS: 46.886987"N, 20.117938"E)

Tiszainokai-kikötő (5464 Tiszainoka, Révállomás): itt hajós kirándulásra is lehet jelentkezni, kizárólag a Haven-kikötő telefonszámán: +36-70/601-6821. 

 

Mi minden igyekezetükkel azon vagyunk, hogy a legoptimálisabb időpontot válasszuk Önöknek, hogy minél többet tudjanak látni ebből a jelenségből, azonban felhívnánk a figyelmüket, hogy mi is és Önök is csak békés és alázatos szemlélők lehetünk ebben az előadásban. Az események lefolyására semmilyen befolyással nem tudunk lenni. Úgy gondoljuk eddigi tapasztalatunk alapján, hogy 3 nap fog a rendelkezésünkre állni és erre a három napra hirdetjük meg felfedező rendezvényünket.

 

Javasoljuk, figyelje az alábbi oldalakon az információkat a tiszavirágzásról:

http://tiszaviragzas.hu/

http://www.hnp.hu/tiszaviragzas

 

 

A tiszainokai kikötőben lehetőség van sétahajózásra is. Ez a lehetőség az arborétumi programon kívül a kikötőben külön fizetendő azoknak, akik igénybe szeretnék venni ezt a szolgáltatást.

A hajózásra külön szükséges bejelentkezni, mivel az egyszerre szállítható személyek száma korlátozott. Jelentkezés: Jaczina Julianna: +36-70/601-6821.

 

Az előzetes felkészüléshez szeretnénk néhány tanácsot adni:
Először is, felhívjuk a figyelmüket, hogy a rendezvény a természet körülményei között zajlik. Ajánlatos megfelelő öltözéket viselni, lehetőleg könnyű ruházatot, terepen is használható cipőt, az utóbbi napok esőzései miatt sár van. Érdemes készülni egy kicsire összehajtható esőkabáttal, ami akár egy zsebben is elfér. Általában elég meleg szokott lenni, megfelelő mennyiségű vizet hozzanak magukkal. Továbbá felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a résztvevő gyerekekre különös figyelemmel legyenek, de egymás testi épségére is vigyázzanak!

 

Javasoljuk, hogy iratkozzanak fel a TISZAVIRÁG HÍRADÓRA az alábbi felületen, hogy a mindenkori aktuális információkat megkapják:

http://www.hnp.hu/hu/szervezeti-egyseg/turizmus/tiszaviragzas/oldal/tiszaviragzas-elojegyzes

 

FONTOS! A hírfolyamra - Tiszavirág Híradóra - történő regisztráció nem jelent automatikus helyfoglalalást a hajózásra, csak a kikötőknél tudnak egyénileg bejelentkezni.

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet