Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
KÖZÉP-TISZA

Közép-Tisza térsége és
Tiszakürti Arborétum

Helyszínek:

Tiszakürti Arborétum - 5471 Tiszakürt, Bolza gróf u. 5. (GPS: 46.886987"N, 20.117938"E)

Tiszainokai-kikötő (5464 Tiszainoka, Révállomás): itt hajós kirándulásra is lehet jelentkezni, kizárólag a kikötő telefonszámán: +36-70/601-6821. 

 

Akik látni szeretnék a tiszavirágzást, most egyénileg, kirándulóként tehetik meg. Az idén elmarad a Tiszakürti Arborétumban megszokott kérészekről szóló előadás, valamint a szokásos gyalogtúra a kikötőbe és az esti tábortüzes szalonnasütés, borkóstoló. Azonban minden szükséges információt közzéteszünk, hogy ezt a páratlan látványt megnézhessék. Hasonlóan az eddigiekhez megpróbáljuk most is a tiszavirágzás szempontjából a három legszebbnek ígérkező napot kiválasztani, melyek hosszas, napokig tartó megfigyelés alapján dől el. A túrák programja eddig minden napon arborétumi gyülekezővel indult. Azt javasoljuk, ezúttal is érkezzenek úgy, hogy a Tiszakürti Arborétumot megtekintsék, mintegy természetre hangolódással készülni a kérészek rajzására. 

 

Mi minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy a legoptimálisabb időpontot válasszuk Önöknek, hogy minél többet tudjanak látni ebből a jelenségből. Azonban felhívnánk a figyelmüket, hogy mi is és Önök is csak békés és alázatos szemlélők lehetünk ebben az előadásban. Az események lefolyására semmilyen befolyással nem tudunk lenni.

Úgy gondoljuk, hogy a hétvégén már szép rajzást lehet megfigyelni. Ha teheti, látogasson el bátran Tiszainokai kikötőbe.

Időpontok:

1. javasolt nap: 2020. június 19. (péntek)
2. javasolt nap: 2020. június 20. (szombat)
3. javasolt nap: 2020. június 21. (vasárnap)

17.30-ra érdemes megérkezni a tiszainokai hajókikötőbe, ahol közelebb lehet jutni a fotózásra és megfigyelésre is alkalmas partszakaszra.
Akinek van rá módja, ajánljuk, hogy érkezzenek korábban, és a tiszavirágzás megfigyelés előtt tekintsék meg a Tiszakürti Arborétumot is.

 

A tiszavirágzás megfigyelésére legalkalmasabb partszakasz a tiszainokai kikötő, ahol lehetőségük lesz kishajóról is megnézni a rajzást. Ezt a szolgáltatást ott, a kikötő üzemeltetőjénél kell megvásárolni, ami 14 éves korig ingyenes, a felnőtt jegy: 2000 Ft/fő. 

A hajózásra külön szükséges bejelentkezni, mivel az egyszerre szállítható személyek száma korlátozott. Jelentkezés: Jaczina Julianna: +36-70/601-6821.

 

Az előzetes felkészüléshez szeretnék néhány tanácsot adni:
Először is, felhívjuk a figyelmüket, hogy a rendezvény a természet körülményei között zajlik. Ajánlatos megfelelő öltözéket viselni, lehetőleg könnyű ruházatot, terepen is használható cipőt, az utóbbi napok esőzései miatt sár van. Érdemes készülni egy kicsire összehajtható esőkabáttal, ami akár egy zsebben is elfér. Általában elég meleg szokott lenni, megfelelő mennyiségű vizet hozzanak magukkal. Továbbá felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a résztvevő gyerekekre különös figyelemmel legyenek, de egymás testi épségére is vigyázzanak!

 

Javasoljuk, hogy iratkozzanak fel a TISZAVIRÁG HÍRADÓRA az alábbi felületen, hogy a mindenkori aktuális infókat megkapják:

http://www.hnp.hu/hu/szervezeti-egyseg/turizmus/tiszaviragzas/oldal/tiszaviragzas-elojegyzes

 

FONTOS! A hírfolyamra - Tiszavirág Híradóra - történő regisztráció nem jelent automatikus helyfoglalalást, csak a kikötőknél tudnak egyénileg bejelentkezni.

Nyomtatás
Események

Aktuális események

HKSzCsPSzV
         0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31           
2021. május
Mondjon véleményt

Mondjon véleményt

Kitöltöm

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ