Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
KÖZÉP-TISZA

Közép-Tisza térsége és
Tiszakürti Arborétum

Tartson velünk, s nézze meg Ön is, hogy „virágzik” a Tisza.

Egy szakvezetéssel egybekötött tiszavirág megfigyelés során lehetőséget nyújtunk, hogy közelebbről is megismerhesse ezt a páratlan természeti jelenséget.

Helyszínek:

Tiszakürti Arborétum - 5471 Tiszakürt, Bolza gróf u. 5. (GPS: 46.886987"N, 20.117938"E)

Tiszainokai-kikötő (5464 Tiszainoka, Révállomás): itt hajós kirándulásra is lehet jelentkezni, kizárólag a Haven-kikötő telefonszámán: +36-70/601-6821. 

 

Mi minden igyekezetükkel azon vagyunk, hogy a legoptimálisabb időpontot válasszuk Önöknek, hogy minél többet tudjanak látni ebből a jelenségből, azonban felhívnánk a figyelmüket, hogy mi is és Önök is csak békés és alázatos szemlélők lehetünk ebben az előadásban. Az események lefolyására semmilyen befolyással nem tudunk lenni. Úgy gondoljuk eddigi tapasztalatunk alapján, hogy 3 nap fog a rendelkezésünkre állni és erre a három napra hirdetjük meg felfedező rendezvényünket.

 

Javasoljuk, figyelje az alábbi oldalakon az információkat a tiszavirágzásról:

http://tiszaviragzas.hu/

http://www.hnp.hu/tiszaviragzas

 

A pontos időpontról a későbbiekben tudunk tájékoztatást adni, amikor már a megfigyelést végző Kollégáink jelzik, hogy közeledik a rajzás ideje. A hírlevélre feliratkozók e-mail formájában kapnak tájékoztatást a meghirdetett napokról.

Megfigyelési napok:

2021. június 27.

2021. június 28.

2021. június 29.

Program:

17.00: Gyülekező a Tiszakürti Arborétum fogadóépületénél,  (Tiszakürt, Bolza gróf út 5.). Lehet előbb is érkezni, és sétálni egy kicsit ebben a szép alföldi növény gyűjteményben.

17.20: Egy kis ismertető magáról a tiszavirágról. Képek az előző évek rajzásairól.

17.40: 2-2,5 km-es séta a Tisza gátján a Tiszainokai hajókikötőbe, ahol közelebb lehet jutni a fotózásra és megfigyelésre is alkalmas partszakaszra.

20.00 után: Sötétedés előtt indulás vissza az arborétumba. Nyílt tűznél szalonnasütés, beszélgetés, Tiszazugi borkóstoló.

 

Részvételi díj: (Tartalmazza a programon való részvételt, és az arborétumi belépőt. A díj a helyszínen fizetendő.):

Felnőtt: 1700 Ft /fő

 Diák/gyerek (10-18 éves korig): 1000 Ft

 

A tiszainokai kikötőben lehetőség van sétahajózásra is. Ez a lehetőség az arborétumi programon kívül a kikötőben külön fizetendő azoknak, akik igénybe szeretnék venni ezt a szolgáltatást.

A hajózásra külön szükséges bejelentkezni, mivel az egyszerre szállítható személyek száma korlátozott. Jelentkezés: Jaczina Julianna: +36-70/601-6821.

 

Az előzetes felkészüléshez szeretnénk néhány tanácsot adni:
Először is, felhívjuk a figyelmüket, hogy a rendezvény a természet körülményei között zajlik. Ajánlatos megfelelő öltözéket viselni, lehetőleg könnyű ruházatot, terepen is használható cipőt, az utóbbi napok esőzései miatt sár van. Érdemes készülni egy kicsire összehajtható esőkabáttal, ami akár egy zsebben is elfér. Általában elég meleg szokott lenni, megfelelő mennyiségű vizet hozzanak magukkal. Továbbá felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a résztvevő gyerekekre különös figyelemmel legyenek, de egymás testi épségére is vigyázzanak!

 

Javasoljuk, hogy iratkozzanak fel a TISZAVIRÁG HÍRADÓRA az alábbi felületen, hogy a mindenkori aktuális információkat megkapják:

http://www.hnp.hu/hu/szervezeti-egyseg/turizmus/tiszaviragzas/oldal/tiszaviragzas-elojegyzes

 

FONTOS! A hírfolyamra - Tiszavirág Híradóra - történő regisztráció nem jelent automatikus helyfoglalalást a hajózásra, csak a kikötőknél tudnak egyénileg bejelentkezni.

Nyomtatás
Események

Aktuális események

HKSzCsPSzV
       010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
             
2021. október
Mondjon véleményt

Mondjon véleményt

Kitöltöm

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ