Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
TISZA-TÓ TÉRSÉGE

TISZA-TÓ TÉRSÉGE

Június 10-ei hajós túránk TELTHÁZAS! Június 12-ére meghirdetett túránkat TÖRÖLJÜK a kérészrajzás 10-ei állása szerinti tapasztalatokra támaszkodva!

Helyszín:

Tiszafüred – Albatrosz-kikötő – hajós kirándulás
Tiszafüred – Poroszló közötti Tisza-híd mellett partról történő megfigyelésre is van lehetőség

Program jellege:

Vetített előadás, majd hajós kirándulás, tiszavirágzás megfigyelés hajóról.

Időpont:

2018. június 10-én, 11-én és 12-én.

Javasoljuk, iratkozzanak fel a TISZAVIRÁG HÍRADÓRA az alábbi felületen, hogy megkapják az értesítéseket a túrák időpontjáról:

http://www.hnp.hu/hu/szervezeti-egyseg/turizmus/tiszaviragzas/oldal/tiszaviragzas-elojegyzes

Részvételi díj:

1.500 Ft/felnőtt, 1000 Ft/fő 14 év alatti személy
Max. létszám: 30 fő

Aki lemaradt a hajós túráról a létszámkeret betöltése miatt, lehetőségük nyílik arra, hogy az Albatrosz kikötőből induló, nem nemzeti parkos - előadás nélküli - túrán is részt vegyen, de ahhoz is kérjük jelentkezzen be telefonon a kikötőbe közveetlenül. Ha egyik sem felel meg Önnek, vagy lemaradt volna, akkor javasaoljuk, hogy a Tiszafüred-Poroszló közötti híd közelében, a Fehér Amúr Halászcsárda melletti partszakaszon tegyenek próbát. Itt gyakorta a partról is jól megfigyelhető a kérészek rajzása. Ilyen reménnyel kecsegtető hely még Tiszaörvényben a Hableány Hotel partszakasza.

Leírás:

Egy szakvezetéssel egybekötött tiszavirág megfigyelés során lehetőséget nyújtunk, hogy közelebbről is megismerhesse ezt a páratlan természeti jelenséget.

A parton egy 15-20 perces általános tájékoztatót tartanak a nemzeti park munkatársai, majd az érdeklődők vízre szállhatnak, hogy egészen közelről is részesei lehessenek a tiszavirágzásnak.

Találkozás: 17.00-17.30 óta között az Albatrosz kikötőben (büfé mögötti sátor)

Előadás kezdete: 17.30
Túra indulása: 18.00

Egyéb hasznos ismeret:

Nem szükséges túrafelszerelés. Alkonyati időben történő hajós kiránduláshoz megfelelő melegebb ruházat elegendő, illetve időjárás függvényében ajánlott esőkabátot is eltenni. Szúnyogrisztó ajánlott.

Megközelítés, parkolás:

Autóval Tiszafüred szabad strand melletti műúton. A kikötőnél van lehetőség az autók leparkolására. Ezt a túrát ajánljuk azoknak is, akik vonattal érkeznek.  A kikötő a vasútállomástól kb. 30 perces sétára található.

FIGYELEM! A gáton való közlekedés feltétele, a gátra való fölhajtásra jogosító napi engedély előzetes megvásárlása. Minden kikötőben és a legtöbb tisza-tavi horgászüzletben beszerezhető. Kérjük, előre gondoskodjanak róla! Mind az Albatrosz, mind az Aranyosi kikötőben is beszerezhetik. Ára 300 Ft/nap/autó.

Részvétel jelzése:
A programon való részvétel regisztrációhoz kötött, előzetes bejelentkezés szükséges!
Kérjük, hogy közvetlenül hívják a kikötőt és jelezzék, hogy a nemzeti parkos túrára érkeznének (adják meg a túranapot és a létszámot is).

FONTOS! A hírfolyamra - Tiszavirág Híradóra - történő regisztráció még nem jelent automatikus helyfoglalalást. Azt minden esetben a túrák időpontjának kihirdetését követően telefonosan szükséges megerősíteni.

Albatrosz kikötő száma (Tisza-tavi regisztráció véglegesítés ezen a számon): 30/2345-108

Fizetés: Fizetni a helyszínen kell. Kérjük, érkezzenek meg időben, mivel a kimaradó helyekre a helyszínen jelen lévőket fogadjuk. Az előadás megkezdése 17.30 óra után már nem áll módunkban a helyeket foglalni.

A program iránt érdeklődőket kérjük, előzetesen regisztráljanak a tiszavirág túrák oldalunkon, mely felületet a www.hnp.hu/tiszaviragzas oldalon tudják elérni. Jelöljék meg, mely helyszínek/programok iránt mutatnak érdeklődést.

INFORMÁCIÓ:

E-mail: tiszaviragzas@hnp.hu

Kiss Ferenc természetvédelmi őr

Tel: +36-30/242-4063

Nyomtatás
Események

Aktuális események

HKSzCsPSzV
   0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031   
2019. május
Mondjon véleményt

Mondjon véleményt

Kitöltöm

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ