Turizmus - Hírek 2020-06-23

2020.06.24.

Meglepően jó hírek érkeztek a Tisza-tó térségéből

 

Még lélekben a tiszainokai szakaszról búcsúztatjuk a tiszavirágokat, ám hirtelen már a Tisza-tó környékére terelődik figyelmünk. Mert ez így is van rendjén. Az alsóbb szakaszokról szépen halad fölfelé a rajzás, azonban van, hogy több nap is eltelik egy-egy helyszín között.

A Tiszaszőlős és Tiszafüred melletti folyószakaszokon a Természetvédelmi Őrszolgálat munkatársai ma este erősebb tiszavirágzásról számoltak be. A korábbi napokkal ellentétben, a hajós bejárásuk alkalmával már nem csak néhány tíz cikázó példányt láthattak, hanem a folyó sodorvonalában nagy tömegben, több százezres nagyságrendben repültek a kérészek. Az első egyedek már igen korán, délután négy óra környékén jelentek meg a vízfelszínen, és egészen este hét óra magasságában is lehetett látni repülésüket.

A mai eseményeken felbuzdulva reméljük, hogy a holnap esti rajzás is hasonlóan szépen alakul, így akinek van lehetősége, javasoljuk, látogasson el a Tisza-tavi helyszínek valamelyikére.

A Tisza-tó mentén több kikötőben is van lehetőség hajós kirándulásra, melyre jelentkezni közvetlenül a kikötők elérhetőségein lehet. A partról történő nyugodt megfigyelésre alkalmas helyszíneket is ajánljuk.

Részletek az alábbi linken találhatók:

http://www.hnp.hu/hu/szervezeti-egyseg/turizmus/tiszaviragzas/oldal/tisza-to-tersege

 

 

Ugyanakkor kollégáink jelezték a Közép-Tiszáról, hogy a Szolnok és Tiszapüspöki közötti Tisza szakaszon még néhány százas példányszámban repültek a kérészek. Hajós bejárásuk során a megfigyelt folyószakaszon elszórtan látták a tiszavirágokat. 

 

 

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet