Turizmus - Hírek 2021-06-26

Megkezdődött!

 

Tálas László kollégánk tegnapi, Tiszakürt - Tiszainoka térségében végzett megfigyéséről készült beszámoló:

"A tegnapi időváltozás úgy látszik némi hatást gyakorolt a kérészek életére, mert ma már sokkal többet mutattak magukból. A tegnapi pötyögés számomra nem volt igazán meggyőző. Viszont ma át kellett váltani a számlálási metódust, a darabos számlálásról az egy látótérben látható egyed becslésére.
Szokás szerint, fél hatos vízre érkezés, hat órakor indulás. Északi körön a kikötő felett a bal parton pár hím szállingózott, időnként néhány nőstényt is lehetett látni. A hód bedöntötte fáknál van a fordulóm (2 fkm), felfelé nem szoktam sietni kb. 20-25 perc. Félhét felé amikor lefelé csorogtunk látható és érezhető számbeli fejlődés volt alakulóban. A déli oldal, korábbról ismert szépen virágzó helyein, intenzív hím szubimágó kirepülés. A folyó közepén pár nőstény kompenzációs repülésbe kezdett. Hét óra, negyed nyolc tájékán a folyóközépen erősödött a kompenzációs repülés és a part közelben a hímek száma is szépem megemelkedett. A napi rajzáscsúcson a becsült  repülő egyedszám elérte az 1000-es nagyságrendet.
Az idei rajzásról elmondható, hogy amúgy is késett időben, de a napi megjelenésük is késik, hat óra tájékán indul be.
Ezekből a jelekből, amit ma láttam már biztonsággal elmondható, hogy akit meghívunk a túránkra, hacsak a természet durva tréfát nem űz velünk, annak a tiszavirágzás élményében lehet része."

 

Az idei első megfigyelő programot

június 27-én (vasárnap) megtartjuk.

Túrák indulnak még június 28-án és 29-én (hétfő, kedd).

Tudnivalók és a program részletei ITT!

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet