Turizmus - Hírek 2021-06-21

Tiszavirág Híradó

2021.06.22.

 

A Tisza különböző szakaszairól napok óta izgatottan várjuk a tiszavirágos híreket, és most a hétvégi információk alapján be is tudunk számolni a legfrissebb fejleményekről:

Több napon keresztül járták a vizet kollégáink Tiszakürt - Tiszainoka térségében, azonban egészen vasárnapig nem láttak egyetlen tiszavirágot sem. De tegnap végre itt is elindult valami: 20-30 közötti példányt láttak repülni.

Szombaton hajós bejárást teljesítő munkatársaink az első kérészeket a Közép-Tisza Tiszakécske - Nagykörű közötti szakaszán figyelték meg, akik vasárnap is láttak Tiszavárkony térségében repülni néhány példányt.

A Tisza-tó térségéből is azt az információt kaptuk, hogy szombaton és vasárnap is voltak tiszavirágok néhány százas nagyságrendben a Tiszaderzs - Tiszaszőlős - Tiszafüred melletti folyószakaszokon, de ettől jóval kevesebbet láttak hétfőn.

A Bodrogon Bodrogkeresztúr - Tokaj közötti folyószakaszon vasárnap este százas példányszámban látták a kérészeket, majd hétfőn este már a Tiszán, Tiszalök - Tiszanagyfalu közötti szakaszon ezres nagyságrendben volt megfigyelhető a tiszavirágzás előjele a Felső-Tisza térségében.

 

Kollégáink megfigyelései alapján igyekszünk a legfrissebb információkkal szolgálni. Kérjük, figyeljék a híreinket a honlapunkon, a térképen, valamint a facebook oldalunkon.

A Tiszavirág Híradóra történő feliratkozással e-mail-ben kaphatnak értesítést, hogy mikor melyik folyószakaszon várható a jelentősebb rajzás.

 

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet