Turizmus - Hírek 2020-06-25

2020.06.25.

Helyszínenként változó intenzitás és nem várt fordulat a Közép-Tiszán

 

Tegnap este Tiszaszőlős közelében hasonló intenzitással repültek a kérészek, mint azt megelőzően: szép, erős rajzásról számolt be Kiss Ferenc kollégánk.

Északabbra, de még mindig a Tisza-tó térségében, az előző naphoz képest jóval kevesebb példányt látott munkatársunk. Gál Lajos csupán közel ezres nagyságrendű rajzásól tájékoztatott bennünket a Tiszafüred és Tiszabábolna közötti folyószakaszon tett hajós bejárása után. A megszokottnál korábban, délután fél öt környékén, elszórtan jelentek meg az első kérészek, de fél hétkor már csak alig pár példány volt látható. A nőstények kompenzációs repülését sem lehetett jól megfigyelni, mint máskor az erős rajzások alkalmával.

A Közép-Tisza több szakaszán is érdekes folyamatoknak lehetnek szemtanúi a partra látogatók. Néhány napja még úgy tűnt, hogy vége lett a virágzásnak, de több kollégánk is jelezte, hogy néhol tizes-százas rajzás még jelentkezik akár a koradélutáni órákban is.

Dr. Tallósi Béla a vezsenyi kompnál gyenge közepes intenzitású rajzást észlelt, a Tiszajenő melletti Nagyrét felső részén erős közepes, a Nagyrét alsó részén pedig gyenge közepes rajzást látott.

A Felső-Tisza szakaszokról egyelőre nem kaptunk biztató információkat a tiszavirágzással kapcsolatban, melyben feltehetően a Tisza áradása is nagy szerepet játszik. Kollégáink továbbra is figyelik a kérészrajzás haladását, és reméljük hamarosan újabb hírekkel szolgálhatunk.

 

 

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet