Természetvédelem - Hírek 2023-09-01

Ifjú kócsagőr program

 

2023. augusztus 31-én tartottuk Debrecenben az Ifjú kócsagőr program területi döntőjét.

Az Ifjú Kócsagőr Programban – az Agrárminisztérium, a 10 Nemzeti Park Igazgatóság, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet, a 30y zenekar, a Kiskunsági Nemzeti Park Alapítvány, valamint a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft.  együttműködésének köszönhetően – mintegy 60 szerencsés jelentkező ismerkedhet meg a természetvédelem gyakorlati feladataival.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósághoz 5 diák jelentkezett a megadott határidőig. Mind az öten elkezdék a 10 napos nyári gyakorlatukat egy adott természetvédelmi őr mellett, de a területi döntő megmérettetésére csak hárman vállakoztak. A 10 nap eseményeiből, tapasztalataikból egy előadás és egy kisfilm formájában adtak számot az ifjú kócsagőrők, hogy milyen tudást szereztek az adott területről, az őri feladatokról.

 

résztvevők

Balról jobbra: Tóth Miklós, Katona Réka, Makrai Gergely

 

2023-ban az országos döntőn a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságot Tóth Miklós és mentora, Dr. Mester Béla fogja képviselni.

 

nyertes páros

 

Az országos döntőnek az 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park ad otthont, melynek időpontja: 2023. szeptember 20-22.

 

Szívből köszönjük mindenki munkáját és gratulálunk a nyertes párosnak.

résztvevők

Balról jobbra: Dr. Mester Béla, Tóth Miklós, Kapocsi István (HNPI, igazgató helyettes), Katona Réka, Szilágyi Attila, Tihanyi Gábor (HNPI őrszolgálat vezető), Makrai Gergely, Habarics Béla

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet